ceturtdiena, 2011. gada 5. maijs

Vakardien izdevās bez maksas aplūkot vēl vienu beļģu izklaides formu - basketbola cirku. Arī "nozīmīgajai" Lēvenes pilsētai ir sava basketbola komanda - Stella Artois Leuven Bears (Parastā alus Lēvenes Lāči)!

no leuvenbears.be
Lēvenes spēlētāji

Iespaidi - tiešām atgādina cirku. Pirmkārt jau formas ir pārbāztas smieklīgām reklāmām vai vienkārši jocīga paskata. Otrkārt mūzika bieži vien skan pat spēles laikā. Treškārt fanošana notiek tikai komentētāja uzbāzības dēļ - tas ik pa laikam uzsit takti - "Leuven, Leuven!" vai "Go, Leuven, go!". Ceturtkārt - paskatieties Lēvenes komandas sastāvu (tāds vai līdzīgs diezgan tipisks visām komandām) - nummuri 13 arī ir amīši, tik laikam jau naturalizēti.

Ko iegūstam to visu saliekot kopā - čupa ārzemnieku taisa trikus un met neiespējamos metienus, tādējādi izklaidējot publiku, kura, liekas, nav īsti pie basketbola... Labāk, lai brauc ar velosipēdiem!

Nu nav jau tik traki, nedaudz atgādināja mūsu trekno gadu basketbolu - ASK ar 4 amerikāņiem, utt. Uz savējiem jau labāk paskatīties, pat ja sliktāk spēlē. Nu vismaz spēlē, nevis skraida un met.

Kāpēc tad aizgājām? Universitāte vai studentu organizācijas noorganizējušas iespēju studentiem uz pēdējām sezonas spēlēm bez maksas pieteikties uz biļetēm. To arī izmantojām!



Spēlē vismaz uzvarēja Lēvenes komanda, reku rezultāts. Sanāca viņiem pat lielais skrējiens pakaļ (-15, ja nemaldos. man jau gan likās, ka ar tiesnešu palīdzību...).

SCORE PER QUARTER 1 2 3 4 overtime
Final
Stella Artois Leuven Bears
18
15
23
27
0
83
Generali Okapi Aalstar
23
24
18
11
0
76
Zāle ar smieklīga. Vienā galā rāpšanās siena, kur beļģi netraucēti kāpelē pat spēles laikā. Otrā galā logi, aiz kuriem kafūzis. Cilvēki var dzert kafiju vai alu un skatīties spēli, liekas, pat nemaksājot par biļeti!

Tādas te nacionālās īpatnības. Ja kas, sporta zāli meklēt šeit (Philips site):

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru