pirmdiena, 2011. gada 14. marts

Namur

Valonijas galvaspilsēta ir šī 100'000 cilvēku lielā pilsētiņa, kuru ar Vitāliju izvēlējāmies par apskates vērtu. Tā kā jau sāk tuvoties Ardēnu kalnu pusei, tad būtiski atšķiras no riņķveida struktūras Flāmu pilsētām (Lēvene, Brige, Gente, utt) un no lielās, bagātās Briseles. Tad kāpēc gan neapgūt kādu divos upju krastos nomitinājušos Beļģu pilsētu? (iepriekš biju apmeklējis Buloņu, kas pēc struktūras izskatījās līdzīga, tā kā laikam tas ir kas tipisks.)

Tad nu rīta pusē devāmies turp. Sanāk diezgan netālu no Lēvenes - aptuveni stundas brauciens ar vienu pārsēšanos. Un nokļūsti modernā stacijā un jūtami citādākā pilsētā kā Lēvene.


Tad kas šeit skatāms. Vecpilsētas ieliņas, cilvēki uz ielām pat dienas laikā. Baznīcas, katedrāle, Belfry tornis kā tipiska šī reģiona pilsētu sastāvdaļa. Arī upes krastmala, kur iekārtota promenāde, vasaras laikā noteikti ir baudāma. Nevarētu teikt, ka kaut kas ļoti uzmanību saistošs... izņemot!


Citadele! Senie nocietinājumi, kas izveidojušies kalnā starp abām upēm. Kalns pamatīgi apstrādāts, bagātinot ar grāvjiem, nocietinājumiem, tuneļiem. Iespaidīgi skati uz pilsētu, upi, apkārtni. Pastaigu vietas. Patīkama kafeinīca kalna galā (nedaudz ārā no nocietinājumu kompleksa). Tad vēl Namūras "skaistumpils", kurā tagad hotelis, parks, liekas, ka vēl kāds pārītis nocietninājumu konstrukciju.


Bet Citadele tiešām iespaidīga. Aizraujas elpa. Un informācijas stendos šis tas pat angliski! Viss notiek! Vecajās ēkas ir arī muzejs, iespējamas tūres, ir kur saturīgi pavadīt veselu dienu!


Glīta, jauka pilsētiņa, kas atšķiras no Flāmu puses. Iesaku!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru