otrdiena, 2011. gada 29. marts

Ar velo uz Hoegaarden

Pēc paciešama suši, toties lieliskas kompānijas un jenever degustēšanas sestdienas vakarā, svētdienas saulainais laiks tā vien vilināja pēc kā patīkama āra saulītē. Plāns jau iepriekš bija noteikts - jādodas pārbaudīt Hoegaarden alus brūzis!


Attālums piemērots - 20km vienā virzienā. Pārvietošanās līdzekis - velosipēdi! Laiks - nedaudz mākoņains, bet ar cerību uz sauli. Kompānija - ir! Nu tad aidā!

Maršruts šāds:


Mērķis - Hoegaarden brūža muzejs!

 


Hoegaarden ir neliels miests, kurā mitinās ap 6000 cilvēku. Daudzi nezinās, kur tas atrodas. Arī man bija pārsteigums, ka tas ir tik tuvu Lēvenei. Toties parasti cilvēki zina alu, kas nes šī miesta nosaukumu. "Hoegaarden" ir komerciāls kviešu alus, kurš iekļaujas lielajā InBev koncernā (tas pats, kam pieder Lēvenes Stella Artois). Šeit joprojām atrodas rūpnīca, kura loģiski, ka ir palikusi lielāka (un ja pareizi sapratu, tad vairākas pa visu ciemu). Un pie vienas no tām atroadams īpašais muzejs, kurā var iepazīties ar Alus gatavošanu, Hoegaarden vēsturi, kā arī kā putas - dabūt Hoegaarden alu un dāvanu (kas izrādās ir bundžiņa ar Hoegaarden Rose)

Vilkto koku atstātās pēdas...
Ja runā nedaudz precīzāk - tad vēsturiski šim ciemam esot bijušas īpašas tiesības uz alus ražošanu (ko atbalstījis Lježas baznīcas galva vai kaut kā tā), līdz ar to visi ar to noņēmušies. Tā kā audzēti kvieši, tad visi taisījuši kviešu alu. Apkārtnē cirsti koki, lai radītu nepieciešamo enerģiju alus brūvēšanai un kopš šiem laikiem palikušas "takas", pa kurām uz ciemu vilkti nocirstie koki. Šobrīt tur var doties pastaigās vai izlaist kādu riņķi ar velosipēdu! Ja turpina par alu - tad ar pāris interesantiem vēstures faktiem, ko paši varēsiet uzzināt šo vietu apmeklējot, nonākam līdz mūsdienām un līdz tiešām baudāmam kviešu alum! Un jā - patīkamam restorānam/krogam, kurš atrodas pie paša brūža un ko iecienījuši vietējie. Lēts gan tas nav


Kas vēl šajā miestā? Rokoko stila baznīca, kas iespaidīgi izceļas un pārējo māju fona. Neliels dārzs, kurā mēs noķērām svētdienas tipisko tirdziņu. Un vēl čupa ar mazām ieliņām, kur var atrast arī nebaudāmu bruģa segumu!



Pa ceļam arī ir ievērības cienīga vieta - Kasteel van Meldert (Meldertas pils), kurai apkārt aizaudzis parks. Tajā šobrīd atrodas Sint-Janscollege - skola. Bet nu skats iespaidīgs, kad tuvojas no parka puses - cauri biezoknim un nokļūstam sirreālā vietā ar skaistu pili!

Atpakaļ Lēvenē
Citādi ceļš feins - asfalts vai betona bloki, pie tam ar parasti nodalītu velosipēdistu celiņu. Skati - Beļģijas apstrādātie lauki. Nelieli pauguriņi, lai pakaitinātu pilsētas velosipēdu īpašniekus. Bet tā - lieliski. Rodas motivācija nākošajiem piedzīvojumiem (un mērķis jau noskatīts!)

1 komentārs:

  1. patiesi, es vēlos novērtēt LAPO mikrofinansējumu par to, ka viņš man piešķīra aizdevumu 19 000 eiro apmērā, lai rūpētos par savu slimo bērnu. ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums, izvairieties no viltotu aizdevēju krāpšanās un piesakieties, izmantojot reālu aizdevumu kompānijas e -pastu lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    AtbildētDzēst