piektdiena, 2011. gada 11. marts

Itāļu Alus

Omei par prieku jāizveido arī šāds ieraksts.

Ciemojoties Bari, man izdevās nobaudīt divus itāļu alus:

Vienu varētu nosaukt par kapteini slaveno (angliski skan labāk - captain "Famous"), jo to var dabūt visur. Viendien braucot garām itāļu restorānam Lēvenē arī tur pamanīju tā izkārtni. Tad nu maģiskais vārds ir "PERONI"



Tas ir 4.7% gaišais alus. Peroni vārds nāk no dibinātāja uzvārda. Liekas, itālijā tas ir mainstream un visi to dzer. Ne tā kā Latvijā "Aldaris" un puse to zākā... Viena no rūpnīcām turpat pie Bari robežas.

Garša gan viņam tāda - nekādīga. Parasts gaišais, atspirdzinošais. Domāju, ka tad, kad saulīte silda, tad tīri jauks atsvaidzinātājs. Un tajā galā jau saulīte bieža parādība. No manas pieredzes - pie kārtīga makaronu šķīvja vakariņās arī neko! Bet nu komunicētājalus tas nav.

Otrs brīnums saucās "Dreher", kas gan skatās pēc tāda vāciska uzvārda. Itāliski īsti nemāku un pacietību šim, arī gaišam alum, nav pat vērts veltīt! Garšā līdzīgs Peroni, tomēr kaut vai tik nosaukuma dēļ priekšroka jādod itāliskākajam!


Secinājums? Alus dēļ uz Itāliju nebrauciet. Neko neatradīsiet! Bet par mājas vīniem gan nevar sūdzēties... bet tas jau cits stāsts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru