trešdiena, 2011. gada 30. marts

Vāvere

Šodien baudot saulaino laiku, izkustināju kājas pa vietējo mežu. Saulīte sildīja tik labi ,ka ar šortiem un kreklu bija gana!

Parasti, skrienot garām krūmiem vai arī vienkārši rudens lapu klājumam, var sadzirdēt čaukstoņu un trokšņus. Bieži cenšos saskatīt, kas tad tas iemesls ir... Reizēm kāds balodis, reizēm nevar saskatīt, tomēr šodien - ieraudzīju vāveri. Un tādu dikti glītu! Smuka, kupla aste. Ausīm arī feinie bumbulīši. Tāda galanti kautrīga. Pagāju soli tuvāk, bet šī aizskrēja līdz tuvākajai priedei un aidā - augšā!

Uzreiz sejā prieks - šis mežs ir dzīvs! Neskatoties uz biežajiem pastaigu darītājiem, lielo autostrādi un koku ciršanas darbiem. Yup!

otrdiena, 2011. gada 29. marts

Ar velo uz Hoegaarden

Pēc paciešama suši, toties lieliskas kompānijas un jenever degustēšanas sestdienas vakarā, svētdienas saulainais laiks tā vien vilināja pēc kā patīkama āra saulītē. Plāns jau iepriekš bija noteikts - jādodas pārbaudīt Hoegaarden alus brūzis!


Attālums piemērots - 20km vienā virzienā. Pārvietošanās līdzekis - velosipēdi! Laiks - nedaudz mākoņains, bet ar cerību uz sauli. Kompānija - ir! Nu tad aidā!

Maršruts šāds:


Mērķis - Hoegaarden brūža muzejs!

 


Hoegaarden ir neliels miests, kurā mitinās ap 6000 cilvēku. Daudzi nezinās, kur tas atrodas. Arī man bija pārsteigums, ka tas ir tik tuvu Lēvenei. Toties parasti cilvēki zina alu, kas nes šī miesta nosaukumu. "Hoegaarden" ir komerciāls kviešu alus, kurš iekļaujas lielajā InBev koncernā (tas pats, kam pieder Lēvenes Stella Artois). Šeit joprojām atrodas rūpnīca, kura loģiski, ka ir palikusi lielāka (un ja pareizi sapratu, tad vairākas pa visu ciemu). Un pie vienas no tām atroadams īpašais muzejs, kurā var iepazīties ar Alus gatavošanu, Hoegaarden vēsturi, kā arī kā putas - dabūt Hoegaarden alu un dāvanu (kas izrādās ir bundžiņa ar Hoegaarden Rose)

Vilkto koku atstātās pēdas...
Ja runā nedaudz precīzāk - tad vēsturiski šim ciemam esot bijušas īpašas tiesības uz alus ražošanu (ko atbalstījis Lježas baznīcas galva vai kaut kā tā), līdz ar to visi ar to noņēmušies. Tā kā audzēti kvieši, tad visi taisījuši kviešu alu. Apkārtnē cirsti koki, lai radītu nepieciešamo enerģiju alus brūvēšanai un kopš šiem laikiem palikušas "takas", pa kurām uz ciemu vilkti nocirstie koki. Šobrīt tur var doties pastaigās vai izlaist kādu riņķi ar velosipēdu! Ja turpina par alu - tad ar pāris interesantiem vēstures faktiem, ko paši varēsiet uzzināt šo vietu apmeklējot, nonākam līdz mūsdienām un līdz tiešām baudāmam kviešu alum! Un jā - patīkamam restorānam/krogam, kurš atrodas pie paša brūža un ko iecienījuši vietējie. Lēts gan tas nav


Kas vēl šajā miestā? Rokoko stila baznīca, kas iespaidīgi izceļas un pārējo māju fona. Neliels dārzs, kurā mēs noķērām svētdienas tipisko tirdziņu. Un vēl čupa ar mazām ieliņām, kur var atrast arī nebaudāmu bruģa segumu!



Pa ceļam arī ir ievērības cienīga vieta - Kasteel van Meldert (Meldertas pils), kurai apkārt aizaudzis parks. Tajā šobrīd atrodas Sint-Janscollege - skola. Bet nu skats iespaidīgs, kad tuvojas no parka puses - cauri biezoknim un nokļūstam sirreālā vietā ar skaistu pili!

Atpakaļ Lēvenē
Citādi ceļš feins - asfalts vai betona bloki, pie tam ar parasti nodalītu velosipēdistu celiņu. Skati - Beļģijas apstrādātie lauki. Nelieli pauguriņi, lai pakaitinātu pilsētas velosipēdu īpašniekus. Bet tā - lieliski. Rodas motivācija nākošajiem piedzīvojumiem (un mērķis jau noskatīts!)

pirmdiena, 2011. gada 28. marts

2i

#61 Hoegaarden Rosée




3% limonāde ar dīvainu augļu garšu, kam būtu jāatgādina aveņu piegaršu. Nez. Ķīmija. Varbūt, ja labāk atdzesē...


#62 La Chouffe - Houblon Chouffe




9% stiprs gaišais alus, kuram, manuprāt, ir pārāk rūgta garša. Rūgtums sit cauri, līdz ar to nevar izbaudīt garšu buķeti. Toties glāze skaista - izskatās, ka tiktu malkots šampanietis.

sestdiena, 2011. gada 26. marts

Beidzot papildinu

Tā kā siltais laiks ir atsācies, tad var atkal nogaršot alu. Piektdienas vakarā baudījām tipisko lietuviešu ēdienu - cepelīnus. Nu tad tam blakus iederējās alus.

Cepelīna kungs, kas veiksmīgi nokļuva manā kunģī!
#58 St.Feuillien Blond

7.5% stiprs gaišais alus. Jāatzīst, ka, salīdzinot ar daudziem citiem gaišajiem beļģu aliem, šis ir garšīgs! Iesaku pamēģināt. Nav tā, ka izceltos, bet baudāms

#59 St.Feullien Triple

8.5% stiprs Triple, kurš arī garšo labi. Man pilnīgi sāk iepatikties šī brūža sniegums. Pie tam to var iegādāties arī veikalā (kā es to izdarīju). Būs kaut kur jāatrod arī šī brūža brūnais alus..

#60 Leffe Printemps/Lentebier


6.6% stiprs pavasara alus no Leffe. Jā, bija kaut kas arī uz ziemassvētkiem, bet - priekš kam??? Nu nav viņam tā garša, kāda Leffe Blond, nemaz nerunājot par Leffe Bruin. Nav vērts.

Kājas izkustinātas

Sen nebija sanācis, bet nu beidzot - paskrēju. Noskrēju savas 45 minūtes mierīgā solī pa mūsu feino mežu. Ārā mākoņains, ap + 10 grādiem un sajūta skrienot tāda paša kā pusotru mēnesi atpakaļ - februāra sākumā. It kā pavasaris nebūtu sācies. Jā. 5 dienas saulītes un jau pietrūkst!

Pa ceļam manīju čupu knēveļu, kurus pieskata jaunieši. Nezinu vai tie ir tie paši skauti un gaidas vai kas cits, bet jā - prieks redzēt, jo viņus mana bieži, katru nedēļas nogali. Un daudz! Mans mājasbiedrs vienreiz stāstīja, ka viņš arī esot līdzīgā organizācijā, kas gan ir lokāla - ar savu teritoriju, mājām, utt. Tad nu tur jaunieši sāk ar dalību, bet izaugot paši sāk veidot pasākumus jaunākajiem. Un man liekas, ka tā ir ļoti feina lieta - radīt interesi jauniešiem "audzināt" un pieskatīt knēveļus. Kāpēc? Jo vecumu starpība ir mazāka un bieži vien paši atceramies, kā mums patika skriet un dauzīties, kad bijām mazāki (nu ne visiem). Vismaz jaunieši atļāva šiem knēveļiem pārvietot pusi mežā atrodamos zarus citviet (zobeni un citas spēļlietas), nez vai skolotāji tā atļautu! Un arī jaunieši saprot, ka ar bērniem ir forši! Toreiz runājot ar mājas biedru bija prieks redzēt, kā viņam acis dega par to tikai stāstot! Super!

Nu, lai nosistu jums pozitīvās domas, lūk nejauks joks par Beļģiju:
Divas lietas ar ko Beļģija ir pazīstama pasaulē ir šokolāde un pedofīli-mācītāji. Un pirmā šeit ir tikai tāpēc, lai nodrošinātu otro...

Vismaz tagad relaksējoties var izbaudīt tēju no puslitra alus kausa - suvenīrs no Čehijas noder!

piektdiena, 2011. gada 25. marts

Cukurs

Laiks joprojām turās kā cukurs. Šodien gan lēnām virsū lien dūmaka, tā kā var just, ka rītdien laikam nebūs labi. Vismaz būs motivācija mācīties!

Vēl pāris novērojumi, ar ko vēlētos padalīties.

1) Manas mājas saimniekiem un vēl vismaz 2 kaimiņiem ir Renault Espace. Es nezinu vai tā ir sakritība, vai arī cilvēkiem ļoti patīk šī mašīna. Ja pareizi atceros, tad vienā vecā "Top Gear" raidījumā par šo auto viegli pasmīkņāja. Bet var jau būt tas piedienas, ja katram pie mājas ir peldbaseins. Jā - katram. Beidzot pamanīju, ka arī mūsu mājai ir, noslēpies aiz garāžas un pie tam zem stiklota jumta... Biezi... Ā, un manas mājas saimnieki nomainīja savu Jaguāru pret Porsche...


2) Vakar bija feinā "ICT Service Management" lekcija. Pasniedzēja ieteikuma vadīti, nolēmām veiksmīgāk sagremot kursa saturu ar "White beer and Peanuts" jeb "Kviešu alu un zemesriekstiem". Lūk pierādījums:

Perfektā kombinācija - Pasniedzējs Guido Dedene, lekcija, kviešu alus un zemesrieksti
Copyright by Natalija Trestina
Pasniedzējs priecājās, ka esam ņēmuši vērā viņa ieteikumu! Un lekcijas laikā izleca vēl pārītis jauku izteicienu, par ko ir vērts pasmieties un padomāt. Atļaušos nepārtulkot:

  • If a train station is the place where train stops, then what is a workstation?
  • IBM stands for International Box Mover.
  • All over the world the decision is the end of the discussion, whereas in Belgium the decision is the start of the discussion...
  • Runājot par procesu paātrināšanu - "Grass is not growing faster by stretching" un "You can't put 9 ladies in paralel to produce a baby within 1 month..."
  • Un pāri visam - "Artificial intelligence won't replace natural stupidity"
3) Ja gribat kārtot braukšanas eksāmenu Beļģijā, tad padomājiet. Nezinu vai tā ir visiem, bet mans kursabiedrs teica, ka viena 2h braukšanas nodarbība viņam maksājot 100 Eur... Ja salīdzina ar Latvijas 15-20 Eur par 1.5h... Neslikti. Toties eksāmenu var likt uzreiz, noteikumus mācoties pats. Par to mans kursabiedrs izteicās - viņš tak esot universitātē, kā gan viņš nevarētu pats iemācīties noteikumus. Jā. Nacionālās īpatnības.


CTU 10 - PIV Measurement

Ko es nedēļu darīju Prāgā? Lūk atbilde - piedalījos "ATHENS programme", kas ir Tehnisko universitāšu apvienības veidota iespēja to studentiem divas reizes gadā doties uz kādu no partneruniversitātēm uz nedēļu ilgu intensīvo kursu.


Studenti, izmantojot internetā pieejamo sistēmu, piereģistrējas uz sev interesējošajiem kursiem. Tad viņi tiek mistiskā veidā sakārtoti un saņem atļauju doties šajā piedzīvojumā! Kursu tēmas ir visdažādākās, daudzas no tehniskām jomām, tomēr pavīd arī kaut kas no biznesa, pat to brīvās izvēles kursu piedāvājuma (liekas, ka apsvēru domu par kursu Vīnē - Fizika zinātniskās fantastikas literatūrā...)

Šādi izskatās eksperiments, kura laikā tiek iegūti dati.
Avots:(http://www.dlr.de/as/en/DesktopDefault.aspx/tabid-183/251_read-12796/gallery-1/gallery_read-Image.5.1574/)
Mana izvēle krita uz kursu, kas minēts šī ieraksta nosaukumā. Kas tad ir šie maģiskie 3 burti PIV? Atbilde rodama wikipēdijas rakstā. Particle Image Velocimetry (latviski tas skanētu kā Daļiņu Attēlu Ātruma mērīšana, kas īsti nerada jēgpilnu nozīmi. Precīzāk būtu Ātruma mērīšana ar daļiņu attēliem vai kaut kā tā) ir diezgan plaši lietota metode, jo tā ļauj eksperimentāli vienkārši mērīt un aprakstīt šķidrumu un gāzu plūsmas. Kāda tad ir ideja? Pāris vārdos sakot - parasti caurspīdīgajā šķidrumā vai gāzē ievietojam nelielas daļiņas, kas kustās kopā ar vidi, tādējādi atspoguļojot citādi neredzamās plūsmas. Ja šīs daļiņas izgaismojam ar spēcīgu gaismas avotu, piemēram, lāzeru, tad varam uzņemt fotogrāfijas, kurās redzam daļiņu atrašanās vietas dažādos laika momentos. Ja divos sekojošos attēlos daļiņas pārvietojas nedaudz, tad izmantojot pāris matemātiskas viltības, veikli varam tikt pie vidējā pārvietojuma dažādos attēla, attiecīgi plūsmas, reģionos. Un ja zinām laiku, kāds ir starp uzņemtajiem kadriem, tad varam aprēķināt arī ātrumus. Bet ja tie ir zināmi, tad var rēķināt gan spiedienus, gan visu ko citu, ko sirds kāro. Kam tas vajadzīgs? Primitīvs piemērs - aerodinamikas izpētei, dažādiem objektiem - lidmašīnu spārniem, automašīnu virsbūvēm, utml., jo ne jau visu dators spēj nosimulēt!

Mūsu PIV kursa dalībnieki un pasniedzējs
Mani šī lieta interesēja, jo tā ir kas ļoti līdzīgs tam, ko darīju bakalaura darbā, tomēr šajā gadījumā tiek apskatīta daļiņu grupa, nevis atsevišķas daļiņas!

Lekcijas ir tikai viena no lietām, kas notiek Athens programme ietvaros. Un bieži vien ne galvenā. Man paveicās, jo lekcijas bija interesantas, mums bija daudz praktisko darbu, padomu, noderīgu lietu!

Brīvajā laikā tiek organizētas dažādas aktivitātes vai arī studenti organizējas tām paši. Par pastāstīšu citreiz, jo nu laiks satikt miega peli!

ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

Nu silti ir

Atvainojos Jums, cienītie lasītāji, ka neko te vēl neesmu sarakstījis. Dažu saprātīgu iemeslu dēļ neesmu varējis atrast laiku to paveikt. 

Viens no tiem - siltums! Jau kuro dienu saulīte klejo viena pa zilo debesi, silti un maigi kutinot nu jau pabālējušo ādu. Šodien saņēmos uzvilkt šortus. Nu neko sev! Šorti, t-krekls un saulītē ne vainas. Kādi +16..+18 noteikti!

Otrs iemesls - šodien biju aizskrējis līdz Briselei. Satiku Geri, jo viņa jau pēc nedēļas pošās prom un nezināja vai varēs līdz Lēvenei atkulties šajā laikā. Un tad nu vakarpusē pastaigājā un paskatījām pāris vēl neapmeklētas Briseles vietas. Papļāpājām, pasmējāmies un sarunājām - drīz jau atkal tiksimies. ERASMUS ir un paliek viena ļoti laba dzīves pieredze!

Trešais iemesls - ieliku Facebook bildes no Prāgas. Vismaz daļu. Tas jau arī prasa laiku.

Bet drīz, solu! Pavisam drīz!

pirmdiena, 2011. gada 21. marts

Pavasaris


Opā! Arī mākoņu paradīzē ir iestājies pavasaris. Sāk plaukt lapas, zied jau pāris koki, puķītes. Redzēju arī narcises pilnā plaukumā. Un jā - pat saule turās glīša un sildoša, ka kutina degunu! Un tādas sola arī tuvākās dienas, tā kā atliek cerēt, ka tā turpināsies!

Miegs un prieks!

Nu tad tā! Esmu jau 19 stundas atpakaļ Beļģu zemē. Esmu saticis miega peli, atgriezies informētajā pasaules daļā, izbaudījis džeza koncertu un komunikāciju STUK un nu jau eju pie miega peles.


Pagājušas 9 vienreizējas dienas Čehijas galvenajā pērlē - Prāgā. Centīšos ko pastāstīt par šo vietu un iemesliem, kāpēc tur atrados. Un vēl jau citi parādi palikuši.

Tagad 3 nedēļas jāmācās cītīgi jo cītīgi, lai tad atkal varētu izbaudīt atpūtas un piedzīvojumu garšu!

Pozitīvās enerģijas lādiņš ir iegūts! Paldies visiem tiem, kas to radīja! Aiziet!

piektdiena, 2011. gada 18. marts

3 lietas Brigē

"Ir vērts" lietu sarakstam Brigē ir jāpievieno šādi te objekti (esmu jau raktsījis par Brigi):

  • Joey's Cafe


Skatīt lielāku karti

Tas ir diezgan patīkams iestādījums, kurā patverties no lietus. Nedaudz noslēpies viena tirdzniecības skvēra malā un piedāvā čalojošu atmosfēru, stundas atelpai no vēsturiskās Briges.

  • Pusmēness brūzis - "Huisbrouwerij De Halve Maan"


Tā esot pēdējā Briges centrā palikusī alus darītava. Pieejama tūre visādās valodās, angļu gide patiešām lieliska. Māk gan izstāstīt, izskaidrot, gan ļoti labi pajokot. Esot Beļģijā, vismaz vienā brūzī būtu jāieiet! Nevaru teikt, ka degustējamais alus būtu tas labākais, tomēr... Iekārtas un ēkas uzbūve izskatās gana interesanti. Galvenais, ka brūvēšanas porcess vēl notiek turpat. Liekas, ka biļete maksāja 6 Euro, kas tik traki necērt pa kabatu. Pie tam bezmaksas alus...



Skatīt lielāku karti

  • Makaronu Take-away...


    Smiesieties? Bet pamēģiniet atrast ko iekožamu Brigē tā, lai tā cena nebūtu lielāka par jūsu dienas budžetu, tie nebūtu kartupeļi frī vai kāds bezjēdzīgs burgers. Nu tad info punktā uzzinājām par šādu te take away, kurā, kā izrādās, gatavo makaronus ar mērci. Pie tam var arī piesēst un uz vietas paēst. Un nav jāiet atpakaļ lietū. Cenas? 3 dažādu izmēru trauciņi 3, 4 un 5 euro. Par 5 Euro paēdām tā, ka gribējās tikai vēlu, vēlu vakarā...


    Skatīt lielāku karti
Un kopumā - Brige ir skaista pilsēta, kuru vērts redzēt, tomēr draņķīgā laikā šis skaistums nav tik spožs.

trešdiena, 2011. gada 16. marts

Nākošgad...

Marta pirmajā nogalē paciemojos Grenoblē. Šogad tur mitinās un mācās Baiba, līdz ar to bija pie kā nakšņot un kas parāda apkārtni. Diemžēl veselību biju paspējis pazaudēt kopā ar saviem ciemiņiem, tāpēc sanāca mazāk redzēt, bet vairāk papļāpāt un iedzert tēju.


Kas tad tur tāds ir? Pilsēta nav liela, atrodas plakanā ielejā, ko cieši apskauj kalni. Palasiet Baibas bloga ierakstus! Gaisā jūtams franciskais šarms. Pāris centrālie kvartāli atgādina iespaidīgās Parīzes bulvāru ēkas ar kādu glītu parciņu pa vidu. Turpat blakus darbīga vecpilsēta ar mazām, neveiklām ieliņām. Ēdūži, mīlīgi veikaliņi, cilvēki. Dzīve kūsā. Un tad vēl kalnu upe, kas čalo un saulainā laikā priecē ar smaragdzaļo ūdeni. Un protams, lai kurp galvu grieztu, tevi vēro sniegotās galotnes. Rokas stiepiena attālumā, jāuzvelk tik sportiskāks apģērbs un aidā, kalnu taku aicinājumā. Un vēl ziemā paslēpot... Izklausās, ka esmu šajā vietā jau iemīlējies?


Tas tāpēc, ka esmu pateicis lielo daļu pozitīvā! Ne jau visu, jo mazās detaļas tik ātri nepamana un Baibai arī neizdevās visu parādīt! Un negatīvais? Ir jau ir.. Nezinu kā būs man, bet liela daļa universitāšu ēku ir izmētātas vairākās pilsētiņās, kas atrodas dažādos pilsētas galos, līdz ar to braukāšana būs apnicīga. Protams, tā ir Francija un franču valoda, bez kuras tur prieku gūt būs dikti grūtāk... Arī pilsētā visu laiku ir tāda milzīguma, monumentalitātes sajūta, it kā Grenoble censtos būt lielāka kā ir! Un tur nav mazās, kompaktās Lēvenes šarma, mazo, kroplīgo māju, garākā kroga pasaulē, utt...


Bet tieši tāpēc katra vieta ir citādāka! Ar savu stāstu, formu, smaidu! Un tas viss pašam ir jāatklāj!


Un tomēr, skatoties uz + un -, liekas, ka Grenoblē būs vairāk iespēju, daba un pilsēta turpat blakus, franču kultūra, kas šobrīd man vēl ir diezgan neiepazīta, un, cerams, saulaināks un labāks laiks!!!

Tik un tā - tagad Lēvene, bet Grenoble - nedaudz uzgaidi, tu nākošgad!


Viens gan ir skaidrs. Kā ar kolēģi Vitāliju vienojāmies - Lai arī cik lieli ***** tie franči nebūtu, kultūras dēļ vien tā valoda ir jāiemācās.

pirmdiena, 2011. gada 14. marts

Namur

Valonijas galvaspilsēta ir šī 100'000 cilvēku lielā pilsētiņa, kuru ar Vitāliju izvēlējāmies par apskates vērtu. Tā kā jau sāk tuvoties Ardēnu kalnu pusei, tad būtiski atšķiras no riņķveida struktūras Flāmu pilsētām (Lēvene, Brige, Gente, utt) un no lielās, bagātās Briseles. Tad kāpēc gan neapgūt kādu divos upju krastos nomitinājušos Beļģu pilsētu? (iepriekš biju apmeklējis Buloņu, kas pēc struktūras izskatījās līdzīga, tā kā laikam tas ir kas tipisks.)

Tad nu rīta pusē devāmies turp. Sanāk diezgan netālu no Lēvenes - aptuveni stundas brauciens ar vienu pārsēšanos. Un nokļūsti modernā stacijā un jūtami citādākā pilsētā kā Lēvene.


Tad kas šeit skatāms. Vecpilsētas ieliņas, cilvēki uz ielām pat dienas laikā. Baznīcas, katedrāle, Belfry tornis kā tipiska šī reģiona pilsētu sastāvdaļa. Arī upes krastmala, kur iekārtota promenāde, vasaras laikā noteikti ir baudāma. Nevarētu teikt, ka kaut kas ļoti uzmanību saistošs... izņemot!


Citadele! Senie nocietinājumi, kas izveidojušies kalnā starp abām upēm. Kalns pamatīgi apstrādāts, bagātinot ar grāvjiem, nocietinājumiem, tuneļiem. Iespaidīgi skati uz pilsētu, upi, apkārtni. Pastaigu vietas. Patīkama kafeinīca kalna galā (nedaudz ārā no nocietinājumu kompleksa). Tad vēl Namūras "skaistumpils", kurā tagad hotelis, parks, liekas, ka vēl kāds pārītis nocietninājumu konstrukciju.


Bet Citadele tiešām iespaidīga. Aizraujas elpa. Un informācijas stendos šis tas pat angliski! Viss notiek! Vecajās ēkas ir arī muzejs, iespējamas tūres, ir kur saturīgi pavadīt veselu dienu!


Glīta, jauka pilsētiņa, kas atšķiras no Flāmu puses. Iesaku!

Ieksh Praagas

Slinkuma peec rakstiishu modernajaa Latvieshu valodaa. Esmu jau 4 dienas Praagaa. Izbaudu 'Athens week' nedeelju. Shodien saakaas lekcijas, kas patieshaam buus interesantas!

Nedeljas nogalee iepazinaam Praagu! Saakumaa iespaids taads ne paaraak, tomeer pateicoties vieteejo studentu organizeetai speelei, pilseeta paraadiijaas citaa gaismaa!!! Bet to pastastiishu veelaak. Tagad jaadodas pastaigat un labi pavadit laiku ar paareejiem! Priekaa!

AAA, un sheit nav Belgjijas laikapstaaklju, tpu, tpu, tpu!

sestdiena, 2011. gada 12. marts

Captain Kittenberg

Liekas, ka man būs izdevies veikt gadsimta atradumu mūsu ciltskoka meklējumos. Skatīt šo lapu!
Gan jau kāds priekšgājējs to ir atradis, tomēr smieklīgi nedaudz ir. Saturs gan izskatās, maigi sakot, padumjš...

Ļauju Jums tagad droši mani dēvēt par kapteini "Mjau" vai kā citādi ņirgāties.. :) Priekā!

piektdiena, 2011. gada 11. marts

Itāļu Alus

Omei par prieku jāizveido arī šāds ieraksts.

Ciemojoties Bari, man izdevās nobaudīt divus itāļu alus:

Vienu varētu nosaukt par kapteini slaveno (angliski skan labāk - captain "Famous"), jo to var dabūt visur. Viendien braucot garām itāļu restorānam Lēvenē arī tur pamanīju tā izkārtni. Tad nu maģiskais vārds ir "PERONI"



Tas ir 4.7% gaišais alus. Peroni vārds nāk no dibinātāja uzvārda. Liekas, itālijā tas ir mainstream un visi to dzer. Ne tā kā Latvijā "Aldaris" un puse to zākā... Viena no rūpnīcām turpat pie Bari robežas.

Garša gan viņam tāda - nekādīga. Parasts gaišais, atspirdzinošais. Domāju, ka tad, kad saulīte silda, tad tīri jauks atsvaidzinātājs. Un tajā galā jau saulīte bieža parādība. No manas pieredzes - pie kārtīga makaronu šķīvja vakariņās arī neko! Bet nu komunicētājalus tas nav.

Otrs brīnums saucās "Dreher", kas gan skatās pēc tāda vāciska uzvārda. Itāliski īsti nemāku un pacietību šim, arī gaišam alum, nav pat vērts veltīt! Garšā līdzīgs Peroni, tomēr kaut vai tik nosaukuma dēļ priekšroka jādod itāliskākajam!


Secinājums? Alus dēļ uz Itāliju nebrauciet. Neko neatradīsiet! Bet par mājas vīniem gan nevar sūdzēties... bet tas jau cits stāsts.

ceturtdiena, 2011. gada 10. marts

Laižos

Nu tad dodos vēl vienā piedzīvojumā, kas saucās Athens week, bet man norisinās Prāgā un konkrētāk - Čehijas Tehniskajā universitātē.

CTU Logo
Par to pastāstīšu, kad būšu piedzīvojis. Bet lai jums nebūtu garlaicīgi, mēģināju šo un to sarakstīt, tā kā lasiet vien cītīgi! Veselība it kā strādā, nu tad gaidiet atpakaļ, liekas, 20. martā.

Hasta la vista!

trešdiena, 2011. gada 9. marts

Sarkanie apelsīni

Jau 3o dienu izvairīgi apmeklēju savu mācību iestādi, cenšoties nostāties uz pekām pēc iespējas ātrāk. Esmu paspējis tikt prom no dullās sajūtas, sāpošā kakla, ļoti tekošā deguna un esmu nonācis pie parasta, sausa klepus. Liekas, ka mājas biedriem izskatos smieklīgs, jo visi parasti šādā brīdī skrien pie māmiņas un te nerādās, a tagad viens te šņauc degunu, atklepo, spļaudās, utt. tepat aiz sienas. Vismaz kā beļģi neko nesaka :)

Tad nu šodien nopirku kakla sīrupu un kaut kādas tabletes, ja nu netieku uz pekām pirms došanās nākošajā piedzīvojumā, kā arī kādus dzīvus, svaigus vitamīnus! Apelsīnus.


Un izrādās, sarkanos... Liekas, ka Latvijā nebiju ēdis, tik sula bija manīta. Garšīgi! Smieklīgi, ka internetā šiem būtiskā īpašība ir "palīdz notievēt"...

Nu tad, esam veselīgi!


Ā.... Un lai nebūtu garlaicīgi, aizlienējos no viena drauga bloga - ļoti jauka reklāma!

otrdiena, 2011. gada 8. marts

8.marts

Šodien jau 100. reizi (lai jau vēsturnieki strīdas) svinam "Sieviešu dienu". Es droši vien, ka labi ja kādu padsmito... Pievienojos sveicēju pulkiem, tomēr, cienītās dāmas, jāiztiek Jums ar virtuālo puķi, jo citādāk šoreiz nevaru!


Vēlu lielu čupu puķu, buču un apsveicienu šajā jaukajā dienā! Un visas no sirds, nevis pienākuma dēļ! Jo tās, kas no sirds, smaržo, priecē un izskatās daudz labāk!

Mūzika

Lai nebūtu jāatstāj blogs ar alus listi, tad jāpievieno viena ļoti jauka dziesma, ko pateicoties maniem kolēģiem, esmu dzirdējis...


Bet nu gan pie miera un apārstēt atlikušo iesnu!

Aizkavētais saraksts...

#52 Tournay Noire


Tumšais alus, ko nomēģināju slavenajā Delirium Tremens krogā, Briselē. Raksta, ka 7.6% stiprs. Cik atceros, nedaudz parūgts, taču ne ar ko īpašu atmiņā neizceļas. Brūzim gan smuka mājas lapa. Pat angliski!

#53 Quintine Blonde



8% stiprs gaišais alus. Pudele smuka. Ar raganu uz logo. Tomēr alus tāds pastiprs gaišais - nav mans favorīts. Tā kā šo nevaru ieteikt.

#54 Brugse Zot


6% stiprs gaišais alus, kuru baudījām Brigē pēc "Pusmēneša brūža" apmeklējuma. Tūre forša, ar feinu gidi angļu valodā (populāra pilsēta britu tūristiem, tos mana ik uz stūra), tomēr alus, ko dod degustēt, gan varētu būt labāks. Man galīgi ne pa garšai. Tāds rūgteni šķebinošs...

#55 Brugse Zot Dubbel


Lai nedomātu tikai sliktu par brūzi, vēlāk krogā notestējām vēl vienu viņu alu. Nu šeit jāsaka - feins, 7.5% stiprs tumšais alus. Cita lieta. Nav izcils, bet baudāms jau nu noteikti!

#56 Rochefort 6


Noslēdzu Rochefort Trappistu sēriju, nogaršojot Lēvenes krogā šo mūku brūvēto vieglāko alu. Tam ir 7.5%. Jāsaka, ka diezgan feins tumsonis, tomēr nav tā, ka ļoti pavilktu.

#57 Ciney Bruin


Tumšais alus, 7% stiprs. Baudāms, tomēr arī šis ar savu garšu neiekaro manu uzticību. Vai tiešām labie ali būs beigušies!?

svētdiena, 2011. gada 6. marts

Deguns tek.

Esmu atgriezies atpakaļ pie "jaukā" Beļģu laika, mācībām un rutīnas, bet ne uz ilgu - jau piektdien jādodas nākošajā piedzīvojumā!

Par to kā gāja un ko sadarīju pēdējā laikā centīšos arī jums pastāstīt! Arī alu saraksts jāpapildina. Bet tagad gan Coldrex un migā iekšā! Citādi tas deguns aiztecinās visu istabu.

Priekā!

Ā, un kaut kas feins, lai ārstētos ātrāk! Labi, ka ir draugi, kas pazīst dažādu mūziku :)

ceturtdiena, 2011. gada 3. marts

Maģija un ciemi

Pēdējās nedēļas laikā esmu paspējis iztērēt abu savu telefona priekšapmaksas karšu kredītus līdz galam... Kā? Pastulbi! Mana kabata dzīvoja savu dzīvi. Vienreiz aizsūtīja 4 tukšas īsziņas, otrreiz atstāja divus balss pastus vairāku minūšu garumā. Par laimi atlikušie kredīti bija nelieli, tā kā liels zaudējums nav. Bet nu sajūta smieklīga! Protams, labi, ka man nav abonoments!



Toties pēdējā nedēļa ir aizritējusi ciemu zīmē. Līdz ar to šajā blogā valda klusums... Izciemojās, liekas, feini! Nedaudz redzēja Beļģiju, noklausījās Lēvenes vēstures stundu, nogaršoja alu un aizdevās ikdienas gaitās. Un arī man deva pozitīvās enerģijas lādiņu! Priekā, uz atkal redzēšanos!


Un nu uz lekciju, un tad uz nelielu Francijas piedzīvojumu!