ceturtdiena, 2010. gada 16. decembris

Ziemas brīnumi Briselē

Trešdienas pievakarē pēc lekcijas un nedaudz labi padarītas darba sajūtas, jo kā gan citādi var justies, ja pirmais eksis pagājis (flāmu valoda, gan jau ka arī nolikta, cik labi, tas cits jautājums) un arī pirmā prezentācija veiksmīgi noprezentēta, devos uz Briseli. Kāpēc? Lai novēlētu latviešu puisim veiksmi nākošajā darbā, kā arī atrastu iemeslu beidzot apskatīt ziemas brīnumus Briselē jeb Plaisirs d'Hiver!

Tad nu nošāvu čupu zaķu ar vienu šāvienu. Pirmkārt, vēlreiz satiku Geri, bulgāru meiteni no ERASMUS semestra, ar ko kopā izstaigājām un nopriecājāmies par brīnumiem un ziemassvētku tirdziņu (Marché de Noël)! Pēc tam pievienojāmies veiksmi vēlošo cilvēku bariņam Ralph's bar, Luksemburgas laukumā, iedzerot alu par Didža jauno darbu. Turpat arī noķēru Kārli un pārīti citu latviešu, pavadot labu vakaru!

Les « Nuits Electrabel »
Bet nu nedaudz vairāk par Ziemas brīnumiem! Lielajā laukumā (Grand Place) var novērot skaistu gaismu uzvedumu uz Rātsnama fasādes, kura kulminācija ir ziemassvētku vecīša nolaišanās pa "skursteni" torņa apveidā. Tiešām smuki, reku kāds uzfilmējis!


Tad vēl smuka eglīte, kura iedegas spožāk pauzes brīžos. Apkārt rosās tirdziņš. Var nopirkt ņammas, ķeburus un visādus citādus niekus. Vairāk jautrības ir pie Place Sainte-Catherine. Tur ir gan slidotava, gan ēdūži, gan panorāmas rats, arī bērnu karuseļi. Glīši un darbīgi. Patiešām var apskaust, ka ziemassvētku tirdziņi var būt tik darbīgi, visu laiku! Būtu mums tā!


Place Sainte-Catherine
Tā kā ķepas jau bija apsalušas, tad devāmies novērtēt Luksemburgas laukuma eiropas politiķu kvartāla krogu ērtību, konkrētāk, jau pieminēto Ralph's bar. Cenas pieņemamas, 3 Euro par Grimbergen Blonde. Un 4 Euro par puslitra Maes. Mūzika nedaudz par skaļu, arī dūmi drēbēs piezogas, lai gan īsti smēķēt liekas, ka nav atļauts. Bet nu - pasēdēt var.
Ralph's bar
Un tad jau jātiek mājās, ar vilcienu, velosipēdu, un nepaiet pat vairāk kā stunda, bet bija tā vērts!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru