ceturtdiena, 2010. gada 9. decembris

Par Beļģiju - ar britu komiķi

Bet ar to mans vakars nebeidzās. Nepaliku uz paplašināto sarunu un citu performanču darīšanu vakariņu vietā, bet skrēju uz pēdējo lekciju sērijas 'About Belgium' pasākumu - britu komiķa Nigel Williams uzstāšanos par Beļģiju! Ieeja maksāja 2 Eur, bet pēc manas pieredzes Londonā, angļu komiķi ir tas, kas man tiešām patīk! Tas stils ir labs! Peksi, tu zini par ko es runāju!

Šis komiķis jau dzīvo labu laiku beļģijā. Viņam pat ir mājas lapa!


Varat pamēģināt saprast ko holandiski!


Katrā ziņā bija patiešām feini! Kā parasti - spiežot uz publiku! Jautājumi, kas studentiem nav skaidri par Beļģiju: Kāpēc viņi neskatās acīs? Kāpēc brīvdienās studenti brauc mājās? Kāpēc valoņiem nav jūras robežas? Kāpēc studentiem ir tualetes pagalmā? Kāpēc atkritumu šķirošana ir tik sarežģīta? Kāpēc neviens nerunā par Beļģijas vāciešiem? Un tā joprojām!

Kas palika atmiņā? Nekas jau īpaši. Tikai labi pavadītais laiks un atmosfēra!
Varbūt tik viena beļģu puiša jautājums - vai komiķis zina kāds ir beļģu sauklis? Viņš zināja - "EENDRACHT MAAKT MACHT", kas nozīmē "Vienotība rada spēku"... Protams, ka šāds sauklis rada smieklus visā auditorijā, ja pirms tam ir jau vairākas reizes jokots par beļģijas sašķeltību valodu ziņā, kultūru ziņā, utml!!!

Visu beigās, beļģi vismaz pierādīja, ka zina savu himnu un nodziedāja mums to par godu! Super vakars un smaids garantēts! Tagad gan jāmācās!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru