trešdiena, 2010. gada 1. decembris

Heverlee campus

Nu tad beidzot pienācis laiks pastāstīt par to universitātes daļu, kurā mācos.

Heverlee ir Lēvenes daļa, kas atrodas uz dienvidiem no pilsētas centra (apļa). Zemāk redzama karte. Visa brūnā teritorija ir KUL kampuss. Diezgan paliels! Pati Heverlee sākotnēji veidojies kā atsevišķs ciems, bet sen jau kā saplūdusi ar Lēveni. Arī reģistrācija dzīvojot Heverlee ir jāveic Lēvenes pilsētas domē.


Heverlee kampuss ir atvēlēts pārsvarā zinātņu fakultātēm - inženierzinātņu, dabas zinātņu, arī sporta zinātnes (un sporta centrs arī atrodas šeit).

Tas ir veidojies pēc pirmā pasaules kara Ārenbergas pils apkārtnē. Pēc kara šī teritorija tika atņemta iepriekšējiem saimniekiem - Ārenbergas hercogam un ģimenei. Un piešķirta universitātei. Līdz ar to sākot no šī laika arī sāka rasties papildus universitātes ēkas šajā apkārtnē. Bet pils joprojām stāv smuka un aci priecējoša. Un ik pa pusstundai zvana, atgādinot par laika iešanu...

Arenberg Kasteel
Tā nu te apkārt ir inženieri un zinātnieki - Celtnieki, arhitekti, elektroinženieri, biologi, fiziķi, ķīmiķi, vēl visādu dīvainu profesiju nosaukumi. Kas liekas nedaudz dīvaini, tad inženieriem šeit ir augstāks prestižs nekā tīrajai zinātnei. Tas droši vien nāk tuvās saiknes ar industriju dēļ. Visi redz kur nauda dzīvo un grib būt naudīgi. Katrā ziņā stažēšanās iespēja ir aktuāls jautājums šeit - un pārsvarā kompānijās. Ja studētu vietējā programmā, tad par to varētu iegūt kredītpunktus. Tomēr ar EMM īsti nesanāk, jo nākošais gads sākas pārāk agri.

Pastaigājot pa šīm ēkām, var sajust vēsturi. Auditorijās saglabāti vecie elementi. Mājīgi. Arī apkārt esošais parks liek ēkām iekļauties baudāmā veselumā.

Un tad nāk jaunākā daļa - 200 un 300ās ēkas. Tā kā ēku te netrūkst, tad arī nummuriem jābūt. Liels skaits manu lekciju notiek 200ajās ēkās. To ir bars. Lai atšķirtu lieto burtus - ir pat S. Kopējais izskats - līdzīgi, kā RTU ēkas Ķīpsalā. Tāds padomju racionālisma stils. Nav tas jaunākais, tomēr viss ir pielāgots, tiek izmantots - projektori, tāfeles, apgaismojums, skaļruņi, utml. Tā kā mums ir mazs kurss, tad pārsvarā redzam mazās auditorijas. Jāsaka - nekāda lielā atšķirība no LU FMF nav. Varbūt tikai lielums - šeit ēku ir daudz, daudz vairāk.


200-ie
Un vēl - viena milzīga atšķirība - te ir liels daudzums velosipēdu stāvvietu. Un viņas ir aptuveni tik lielas, lai visiem pietiktu vietas. Un tas ir DAUDZ! Varat nedaudz spriest pēc augšā esošās bildes.

Kas vēl te ir ievērības cienīgs? Uz šejieni kursē 2. autobuss no stacijas, ar to arī tiek līdz manām mājām. Vēl ir Acco grāmatu veikals, IMEC, par ko atsevišķs stāsts, ALMA3, ko jau pieminēju pie ēšanas vietām. Tāpat šeit ir feini skriešanas celiņi, visādi sporta laukumi, pastaigu takas, dažiem laimīgajiem arī kojas, kā arī bibliotēka (neesmu vēl notestējis un nokaunos).

Šeit ir visas normālās lekcijas, 2-5 minūšu braucienā no manas dzīves vietas. Ir okei!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru