sestdiena, 2010. gada 18. decembris

Abdij van 't Park

Šodienas saule nelika mieru! Taču jāizkustina kājeles un jāizbauda deguna kutināšana siltajos saules staros pie tikai -3!


Tāpēc izlēmu aizdoties līdz vietai, ko jau sen vēlējos aplūkot. Biju manījis no malām, bet nebiju apskatījis tiešā tuvumā - tepat netālu esošais klostera komplekss - Parka klosteris jeb "Abdij van 't Park". Atrodas tik kādus 3 km no manas mītnes, tāpēc paslidinoties ar velopēdu līdz turienei nebija pat ilgi! Ceļi gan palikuši slideni, piesalis, ledus kārtiņa mijās ar sniegu.


Kā avoti saka, tad klosteris tur jau ir no 1129. gada. Tas palēnām izaudzis līdz pamatīgam klosterim ar divām ūdens dzirnavām, kalēja kalvi, dārzeņu un augļu dārzu, arī prāvu baznīcu. Apskauj to ķieģeļu sienas, kuras pabojājis laika zobs, veidojot noslēgtu kopumu. Šobrīd vairākas daļas tiek atjaunotas. Izskatās arī, ka kādas KHL un KUL daļas atrodas šajās ēkās, bet neemsu drošs.


Atrodams arī muzejs, kapsēta, galdiņi ar skatu uz blakus esošajiem zivju dīķiem. Arī patīkamas pastaigu takas, kas pavasara un rudens lietos visticamāk nav caurejamas. Bet kopumā - ļoti glīti, nedaudz atgādina romantisku ūdens pili. Ir vērts apskatīt!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru