ceturtdiena, 2014. gada 10. aprīlis

Prom no Parīzes burzmas?

Saint-Germain-en-Laye ir viens no Parīzes piepilsētas vilciena galapunktiem. Tas manu uzmanību piesaistīja pēc komentāra par pastaigu takām tuvējos mežos. Tā kā Parīzes tuvumā tādas vietas īsti nezinu, tad āķis bija lūpā. Paskatot vairāk, uzzināju, ka tur atrodas arī glīta pils ar parku. Nu tad jau jāapskata!


Pils glīta, pazīstama kā pāris Franču karaļu dzimšanas vieta. Parks plašs un dažāds. Atrodams gan angļu dārzs, gan plašs zāliens pilsētnieku piknikiem. Visinteresantākā ir 2 km garā promenāde gar Sēnas krastu. To savā laikā sadomājis viens no karaļiem. Tās neparastums slēpjas attālumā no upes. Tā kā ciems nometinājies augstajā Sēnas krastā (metri 30-40, ja ne vairāk), tad arī pastaigu ceļš ved gar upes ielejas augšu. Otra puse ir zemāka, tāpēc acīm paveras skaists skats uz attālās Parīzes Eifeļtorni un citām augstākām celtnēm, piemēram, La Defense augstceltņu puduri.

Saint-Germain-en-Laye pils
Garā panorāmiskā promedāde beidzas pie liela, sena meža, kam mūsdienās cauri vijas pastaigu takas. Tad nu jāpaskata, kas tam vēderā. Garām traucas gan velosipēdisti, gan skrējēji. Toties lēnā pastaiga ļauj baudīt pavasara aicināto zaļo lapu aizmetņus, milzīgas ozolu audzes, jaunus un senākus mežus. Patīkami!

Krasta promendāde 2 km garumā
Nu ja, pēc pastaigas sanāk piknikveida pusdienas pils parka zaļajos plašumos. Pie tam kārtējo reizi var pārliecināties, ka saulainās brīvdienās parīziešus atradīsi parkos!

Meža promenāde
Kopumā iesaku šo galamērķi kādai saulainai dienai, ja Parīze ir apnikusi un gribas sajust mazliet vairāk dabas. Droši vien, ka vērts paskatīt arī pilī esošo muzeju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru