svētdiena, 2014. gada 30. marts

iekš Bouillon Chartier

Aizvadītā nedēļa paskrēja darbos, ciemos, darbos, ciemos, darbos.. Nu klāt svētdiena, iespēja atvilkt elpu pirms vēl vienas vismaz tikpat aktīvas nedēļas. Lai arī Jums nebūtu garlaicīgi, padalīšos ar vienu ēdūža pieredzi, ko šajā nedēļā izdevās notestēt. Ēdūzis ar nosaukumu Bouillon Chartier!

Ieeja restorānā, atrodas 7 Rue du Faubourg Montmartre, 75009 Paris.
Ieteikumu apmeklēt šo vietu saņēmu no laboratorijas kolēģes kaut kad pagājušajā gadā. Nepagāja ne pusgads un beidzot izdevās šo iestādi apmeklēt. Interesanti pieminēt, ka TripAdvisor komentāri ir ārkārtīgi atšķirīgi, vieniem sakot, ka jaukākā iespējamā pieredze, par saprātīgu cenu, citiem traumējošs murgs. Tas vēl jo vairāk raisīja interesi paskatīt kā tad tur ir.

Ēdienu zāles skats. Nedaudz kā stacijā,  kurā valda omulīga kņada.
Pirmkārt, pie restorāna ieejas mūs sagaida rinda, rezervāciju te nav. Rinda nav pārāk gara, tā kā esam gatavi pagaidīt šo pieredzi. Iekšā laidējs apjautājas grupiņām pa cik cilvēkiem katrā. Tā kā esam četri, tad iekšā tiekam diezgan ātri.

Šeit vērts pieminēt, ka pa lielam galdiņi ir pa 4, 6 vai 8. Mēs četratā tiekam pie četrvietīga galdiņa, bet mums blakus pie tāda paša tiek apsēdinātas divi savstarpēji nepazīstami pāri. Tas piederas pie šīs vietas īpašās atmosfēras, iespēja papļāpāt ar angliski nerunājošu franču pāri labākajos gados un otrādi.

Iekārtojums vienkāršs, nedaudz senatnīgs, ar koka apšuvumu. Balta auduma vietā ir papīra galdauts, ēdienkarte izdrukāta no interneta ar visu nododošo saiti. Glāzes un štrumenti nav nospodrināti, taču kalpo nolūkam. Ēdienu izvēle plašāka kā mazajos restorānos uz Rue Mouffetard. Starteris tiek padots jau mirklīti pēc pasūtīšanas. Ātri vien vari baudīt ēdienu.

Ēdienkarte kā avīze, lauku aukstās gaļas starteris un diezgan asiņains steiks 
Galvenajā ēdienā izvēlos liellopa steika gabalu. Varu piebilst, ka gatavības pakāpi man nejautā, atnes to diezgan asiņainu. Taču gaļa tik mīksta un garšīga, ka nav ne mazākās vēlmes piesieties. Pie sarkanuma Franču zemē jau pierasts. Arī citi sajūsmā par ēdieniem. Apkārt valda nemitīga kņada, sarunas. Viesmīļi sparīgi skraida pa zāli, pieņemot pasūtījumus un atnesot ēdienus, darot to ātri, varbūt nedaudz nesmalkjūtīgi.

Rēķins. Tuprat uz papīra galdauta.

Kulminācija ir rēķina pajautāšana. Pasūtītais ēdiens jau tika atzīmēts uz papīra galdauta. Turpat blakus parādās arī rēķins (skatiet attēlu). Ātri, ērti, vienkārši.

Kāds kopsavilkums? Iesaku šo vietu cilvēkiem, kas vēlas izbaudīt kvalitatīvu ēdienu par saprātīgu cenu, nebaidoties no nelielas franciskās nevīžības. Šejienes moto noteikti ir "Galvenais ir ēdiena garša un draudzīga atmosfēra, ne porcelāna šķīvis, sudraba dakša un želejūsu viesmīlis." Saprātīga cena, protams, nav pa lēto. Šī tomēr ir Parīze. Tomēr laba 3 ēdienu maltīte ar pudeli sarkanvīna mums maksā ap 90 eiro, tas ir, ap 23 eiro no cilvēka. Laikam jau varētu vēlēties lētāk, taču - iesaku. Ir katra centa vērts. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru