piektdiena, 2011. gada 1. aprīlis

Prāgas atklāšana

Beidzot atbrīvoju laiku, lai uzrakstītu kaut ko no apsolītā! Šeit - nedaudz par Prāgu. Precīzāk par veidu, kā Čehu Tehniskās universitātes (ČVUT) studenti iepazīstina ar šejieni, Čehijas galvaspilsētu.

Ar komandu dodoties cīņā! Paldies par bildi franču kolēģiem!
Nosaukums - Prague Discovery Game jeb Prāgas atklāšanas spēle. To jaunieši aizguvuši no Madrides studentiem, kur norisinoties kas ļoti līdzīgs. Ideja pavisam vienkārša - nelielā daļā Prāgas vecpilsētas izvietojušies dažādi vietējo studentu tēli, kas sniedz informāciju par 10 dažādiem uzdevumiem, kas jāizpilda (angliski - quest). Spēlei ir laika limits, tā kā labākā komanda parasti tiek gandrīz līdz 10... Lai nesabojātu pārsteiguma efektu visiem, pastastīšu tik par pārīti sīkumu, kas aizķērās atmiņu krokās! Tomēr līdzņemamā ziņa ir viena - ja jums rodas šāda iespēja, tad - ar visām rokām par un metās iekšā - 4 stundas jautrā kompānijā, nedaudz nievājoši izturoties pret sabiedrības normām (vēlāk paskaidrošu, nav tik ļauni, kā "izlasās") laika trūkuma dēļ... Lieliski! Un smaids saglabājas vēl dienām!

1.
Īpašā Kafejnīca!
Viena no jaukajām vietām, ko noteikti ir vērts apmeklēt ir īpašā Kafejnīca, kurā sajūta kā mājas! Pēc izskata tā atgādina vienu lielu istabu, kurā izvietots galds ar krēsliem, lete un viss nepieciešamais dzēriena taisīšanas procesam. Atmorsfēra ļoti privāta, sajūta it kā visa kafejnīca strādā uz tevi!

Kafija un interjers
Tā kā kafiju nelietoju, tad jāuzticās komandas biedru viedoklim, ka garša bija laba. Cena arī likās pieņemama. Kas vēl interesanti - šajā kafejnīcā nodarbina cilvēkus ar īpašām vajadzībām (ne fiziski, bet garīgi). Kamēr mēs taisījām savu kafiju, blakus darbojās puisis, palīdzot uzvārīt ūdeni un nomazgāt iepriekšējo viesu traukus. Izskatījās gluži vai elementā. Un arī dāmai, kas organizē, rokas brīvākas, darot citus darbus. Feini, ka tā var iesaistīt! Kā piemiņu mums iedeva šo jauniešu zīmējumus. Jauki! Zemāk karte, lai varat šo vietu atrast!


2.
Viduslaiku iestādījuma logo - Oldest medieval pub
Viduslaiku krogs, kurā patiešām var izbaudīt šo laiku atmosfēru, atrodas turpat netālu no iepriekšējās vietas. Alus gan nav lēts, liekas bija savas 40 CZK, kas jau tovojas 2 Eur atzīmei, tomēr nejauku bārmeni, kas staigā viduskaiku tērpā citur nedabūsiet. Arī dāma, savācot dzeramnaudu, bez kautrēšanās ieliek to stap savām uzstīvētajām krūtīm. Spēles laikā šeit mums bija jāsatiek bruņinieks, kuram uzsaucot alu varēja iegūt nepieciešamo inforāciju. Mēs, kā jau godīgi cilvēki, nelikām viņam malkot alu vientulībā, tāpēc pievienojāmies, atspirdzinoties pēc nemitīgās kustības spēles laikā (pitstops!). Smieklīgi, ka bruņinieku vēlāk satikām gan apbalvošanas ceremonijā, gan, man par pārsteigumu, pēdējā vakarā pievienojoties Daces draugu bariņam. Pasaule maza!

Tad nu kartē to atradīsiet šeit:

3.

Rokas garuma mērs bija tipiska lieta senajos laikos. Nezinātājs šādas lietas palaiž garām, tomēr daudzās vietās joprojām saglabājušies šo garaumu etaloni. Arī mums bija jāatrod viens no tādiem. Nemaz acīs nekrīt, bet paskatieties. Tagad zināsiet, kas un kam tas bija domāts. Lūk piemērs:

Jā, tas ir tas nelielais štrunts blakus durvīm...
Par citām interesantām lietām, ko, manuprāt, ir vērts pabaudīt Prāgā, uzrakstīšu atsevišķā rakstā. Šis tāds mazais ieskats. Prasīsiet, kur tad tā jautrība slēpjas? Nu iedomājieties paši, ka Jums jāmēra statuju dzimumlocekļu garumi ar centimetra precizitāti, labi, ka mums bija lineāls! Vai arī jādzied un jāfilmē "Happy Birthday" dziesmiņa pie Prāgas pils. Iekšas vajag jeb vienkārši brīvu atmosfēru, kas pilna smieklu un joku!

Trakā jaunatne! Tieši tā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru