svētdiena, 2011. gada 10. aprīlis

Čehu alus

Esot Prāgā vairāk par nedēļu, mans pienākums ir veikt arī šādu informatīvu ierakstu! Kāds tad ir tas čehu atspirdzinošais dzēriens!?


Tad nu definēsim čehu alu - atspirdzinošs, viegls, dzerams, ar maigu, vienkāršu alus garšu, līdzīgu kā daudziem latviešu aliem. Nu tāds tipisks čehu pilzenietis. Nejauksim šeit iekšā īpašos.


Reku jums pārītis no tipiskajiem lāgerīšiem, ko iespējams iegādāties krogos, svaigus, no krāna! Prasot vietējiem, parasti kā labāko norāda tieši Pilsner Urquell. Nevaru gan teikt, ka justu īpaši atšķirību, jo visi tādi gaiši, ap 3.5 - 4% alkohola. Tādi īsti vasarīgi atspirdzinātāji. Tā kā var teikt, ka kultūra tuva latvijas alus kultūrai.


Ko vēl pamēģinājām? Piparu alu... Kļūda pašos pamatos. Nu ja slāpst, tad var, bet ja intereses pēc, tad - tieši tas pats, kas piebērt alum piparus. Tiešām. Mēs pēc tam pārbaudījām...


Vēl nosmeķējām Kozel tumšo alu. Tas tāds interesants, nedaudz velk uz Guiness rūgto garšu. Var paprovēt.

Ko lai vēl piebilst - cenas!? Nu lētākais alus, cik izskatījās, bija Krušovice - par 24CZK jeb 1 eiro krogos var atrast, nedaudz pameklējot. Gan jau var atrast ar par 20, bet tad jāzina! Jo vairāk centrā un pie dzīvības, jo dārgāk - līdz 50 CZK. Veikalā, liekas, ka par 10 CZK alu var iegādāt.

Bet par to kur un kā baudīt alu Prāgā - atsevišķi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru