otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

Čehu krogi

Ja iepriekš lasījāt par alu, tad nedaudz pastāstīšu ar par vietām, kur to Prāgā var baudīt.

Mēs Prāgā bijām tūrisma ne-sezonā. Tāpēc lielākā daļa iestādījumu bija viegli apmeklējami. Ir tur Rock Cafe, citi komerciālie iestādījumi, tomēr ir šādas tādas vietas, ko iesaku jums apmeklēt.

Viens no mājīgajiem krodziņiem
Kopumā situācija vienkārša - krogā galdi, alu vai nu pasūti viesmīlei, vai pie letes. Viss kā ierasts. Nav īpašu atšķirību. Toties viņu ir daudz vairāk. Ik uz stūra, katrā nedaudz citādāka atmosfēra. Un domāju, ka tūrisma sezona viņus veikli piebaro.

Ir tikai jāuzmanās - ir krogi, kuros vairāk bauda alu, un ir restorānveidīgāki iestādījumi. Atšķirība - restorānos alus maksā stipri vairāk, kā arī izmēri ir nelielāki. Iemesls - lai cilvēki ietu tur ēst nevis tik pasēdēt pie alus kausa.

Mazais viduslaiku krodziņš
Tad es ieteiktu jau pieminētu viduslaiku krogu, vēl vienu, kas ir līdzīgā stilā - skatiet kartē:

Kāpēc vērts apmeklēt? Pirmkārt, alus ir 29 CZK! Otrkārt, atmosfēra ir patīkama. Mežacūka pie sienas, kažokādas, glīti galdi, pie kuriem var satilpt vismaz 8 cilvēki. Un gaismas ir pamaz, tik cik sveces atļauj, līdz ar to varat justies netraucēti. Cik manīju, tad var arī tikt pie jaukas maltītes. Un bārs nav gluži uz galvenās tūristu takas, tā kā cenas ir zemākas.


Vēl viens iestādījums nes franču vārdu - "Chapeau Rouge", kas ir sarkanā cepure. Patīkams krogs ar interesantu iekārtojumu, nedaudz dīvainām dekorācijām. Vakaros arī klubs apakšstāvā. Bet tā, feina atmosfēra un laba atrašanās vieta!

Skatīt lielāku karti


Vēl viens pieminēšanas vērts iestādījums ir "Pie Zelta Tīgera" (U ZLATÉHO TYGRA). Tā bija vieta, kurā mēģinājām iekļūt kādas 5 reizes. Nesanāca... Kāpēc? Jo tā ir ļoti populāra. Ne velti iekļauta arī Lonely Planet sarakstā, tomēr lielākā daļa publikas ir vietējie cilvēki, līdz ar to šī vieta ir neparasti mājīga un interesanta! Iesaku izmēģināt veiksmi, varbūt izdodas. Kaut kas līdzīgs vācu alus krodziņiem!

Citādāka kā Beļģija, tomēr tik un tā interesanta alus kultūra!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru