pirmdiena, 2012. gada 2. aprīlis

Vilku dedzinātāji

Pagājušajā piektdienā biju uz hokeju. Grenoblē. Polesud arēnā. Komandu sauc - "Les Brûleurs de Loups" jeb "Vilku Dedzinātāji". Vai nav jauki?

Šī komanda spēlē Francijas augstākajā līgā - Ligue Magnus. Parasti diezgan veiksmīgi. Lai arī šogad regulārajā sezonā palika tikai septītie, ir nokļuvuši līdz izslēgšanas spēļu finālam. Un mēs beidzot saņēmāmies aiziet novērtēt Francijas augstākā līmeņa hokeja finālu. Interesanti tak!

Komanda spēlē Polesud arēnā (atvērta 2001. gadā), turpat ir arī Grenobles slidotava. No ārpuses viss izskatās nopietni - liela arēna, cilvēku rinda, mums biļetes ar tikai balkonā. Uz finālu tās visas maksā ap 30 Eiro. Ieej iekšā - paveras skats:


...un pirmā doma - kaut kā tas jumts baigi zems, pēc Arēnas Rīga. Ietilpība ar vidēja - tā uz 3500 cilvēkiem. Jāatzīst, ka ne vainas, tāds optimāls nelielas komandas variants! Lai Latvijā ar tā būtu!

Sākuma šovs - BDL©
Redzējām trešo finālsērijas spēli (spēlē ar regulārās sezonas uzvarētājiem - Rouen), līdz tam sērijā 0-2, tāpēc cerējām uz uzvaru. Iemetiens, spēle sākas un pirmais komentārs no manas puses - "Kur var nopirkt alu..". Ne jau tikai tāpēc, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana, bet arī spēle... Nu hokejs.. Nav jau slikti, bet Latvijas izlases spēles un Dinamo Rīga ir izlutinājusi. Ir starpība. Ja spēlētāji vidēji padod neprecīzas piespēles, cenšas gūt vārtus pārsvarā individuāli. Ik pa laikam nokrīt uz ledus nesaprotamos brīžos, iedod pretiniekam piespēles uz savas zilās līnijas, vārtusargs kustās kā traks it kā visu laiku ko kavētu, ripas apstrāde eksistē tikai reizēm. Vismaz ātrums gana lēns, lai visam varētu izsekot. Es jau kā kārtīgs latvietis varu ļoti skaisti runāt ne reizi mūža nespēlējot hokeju... Tāds nu mans subjektīvais spriedums.
Pēc uzvaras vārtiem - BDL©
Taču viss pārējais kā vajag - emocijas, skatītāju atbalsts, dzīvs sports acu priekšā. Arī alu var nopirkt - tas nekas, ka lētais Kronenbourg bundžiņu alus ieliets plastmasas glāzē. Katrā ziņā ir kur augt, bet nav slikti, patiešām nav slikti!

Un spēle beidzas ar 5:4 Grenobles labā! Šobrīd aizvadīta arī 4. spēle. Nu sērijā jau 2:2. Tad jau uz uzvaru!

P.S. Pilsētā ažiotāža ir maza. Pārītis reklāmu, tie kas zina - seko, bet lielākā daļa, dzirdot, ka dodos uz hokeja spēli, prasa - Grenoblē ir hokejs?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru