otrdiena, 2011. gada 29. novembris

Ziemassvētku tirdziņš

Pirmajā Ziemassvētku tirdziņa darbības dienā devāmies to apskatīt - kā tad tas izskatās Grenoblē. Ko tur daudz runāt - parādīšu labāk bildes!



Protams, lielākā daļa tirdziņa būcenīšu aizpilda dažādu suvenīru, nieku un ziemassvētku brīnumu veikaliņi. Gan vietējās ziepes, gan cepures, gan svečturīši un figūriņas, kā redzat bildēs. Interesanti, jo tas nav tas pats kas pie mums.

 Tad, protams, ir liels daudzums ēdūzīšu. Gan tipiskās pankūkas ar pildījumu, gan stipri interesantākā kartupeļu biezzupa, ko pasniedz maizes šķīvi (kā augšējā bildē). Vēl pamanīju, ka tiek pasniegta bagete ar dažādiem pildījumiem, klasiski ar sieru un desu. Tas jau it kā nekas, bet veids, kā siers tiek ievietots bagetē, pārsteidza. Siera pusriņķīšu novietoti pretī sildītājam, kas kausē sieru. Tad nu šo masu ar koka lāpstiņu ik pa laikam ieķeksē bagetē, kuru tad, liekas, arī nedaudz pacepj.

Protams, neiztrūkstoša sastāvdaļa Ziemassvētku tirdziņā ir karstvīns. Garšīgs. Ar lielu skaitu garšvielām, tādējādi, radot Ziemassvētku buķeti mutē malku pēc malka. Šeit, Grenoblē, par zolīda lieluma glāzi karstvīna, ir jāšķiras no 2 Eiro. Reizi pa reizei ir tā vērts, jo atmosfēra, cilvēku daudzums, mūzika, priekšnesumi papildina jau tā īsto noskaņojumu! Kas interesanti, vietā, kur pirkām karstvīnu, pārdevēja bija no Nīderlandes, tad nu bija iespēja izmantot savas nelielās holandiešu valodas zināšana, lai radītu smaidu gan viņai, gan sev, gan mums pārējiem, kas holandiešu valodu izjutuši uz savas ādas. :)



Ir, ir! Pilsētā ir ziemassvētku noskaņa. It īpaši vakaros, kad tiek ieslēgti daudzie ornamenti, gaismas, kas izdaiļo pat attālos Grenobles stūrus. Būs vēl jāpastaigā, tomēr nevar noliegt - Ziemassvētki tuvojas.

2 komentāri: