otrdiena, 2011. gada 15. novembris

La Fondue

Šodien pusdienas bija īpašas. Parastā ēdnīcas ēdiena vietā sadūšojāmies izbaudīt ko reģionālāku. La Fondue!


Mani kolēģi jau iepriekš bija atraduši vietu, kur to var nosmeķēt - oriģināla izskata iestādījumu, kuru augstāk redzat Google street view. Ja interesē precīzāk - atrodas pie pašas Notre-Dame pieturas.


Tiem, kas nezinu, kas tas tāds - šajā restorānā tas izpaudās kā katliņš uz uguns ar kausētu sieru iekšā, bļodiņu ar salātiem katram no ēdājiem un groziņu maizes, kas sagriezta gabaliņos. Tad nu tā jāsprauž uz speciālām dakšiņām un jāliek sierā. Pēc tam nedaudz jāpadzesē, lai neapdedzinātu mēli. Un jāliek mutē, ik pa laikam iekožot kādu salātlapu.

Mēs nomēģinājām "Savoyarde", kas sastāv no Comté siera, Beaufort un Emmental. Kopā tas sniedz ļoti spēcīgu siera garšu. Un daudz... Ņam! Nedaudz likās, ka pēc zilā siera garšo, bet izskatās, ka ne gluži. Katrā ziņā vēderu piepildīt sanāk ātri.

Samaksājām padaudz - 15 Eiro (ap 11Ls), tajā iekļauts arī vīns, augu liķieris labākai ēdiena sagremošanai un tēja/kafija. Ir vērts nosmeķēt!

Kādreiz varētu uztaisīt pat mājās. :) Nākotnē! Reku recepte!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru