otrdiena, 2011. gada 1. novembris

vēl par autobusu..

Vēl nedaudz jums izstāstīšu par saviem iespaidiem un pieredzēto garajā autobusa braucienā.



Turpat 1200km, google saka, ka paveicams 13 stundās. Publiskajam transportam - 21 stundu. Kāpēc? Ēšanas pauzes, tualetes pauzes, 2 pārsēšanās uz citiem autobusiem. Tāpēc ceļš ir stipri izstieptāks un nebaudāmāks, jo lielu daļu laika paņem pauzes. Gaidi, gaidi, gaidi.. Ja esi viens, tad pavisam traki. Ja ir vēl kāds, tad domāju, ka stipri feināk.

Interesanti kā tas tiek menedžēts - pirmo simtu kilometru līdz Viseu pirmais autobuss veic vairāk kā 3 stundās, jo paņem visus apkārtnē esošos cilvēkus, kas vēlas doties kur tālāk. Tad Viseu ierodas starptautiskie autobusi, kas sākuši jau no dažādām vietām. Pēc sava virziena atrodi pareizo autobusu (ir kādi 3), ieliec bagāžu un lec iekšā. Maģiskais vārds ir gala stacijas nosaukums - man tā bija Toulouse! Tas bija vienīgais veids kā komunicēt ar portugāļu vai spāņu šoferiem..

Tad pēc pailgāka laika pie vakariņām visi autobusi, kas dodas centrāl-eiropas virzienā, satiekas Area Suco:


Tas ir hotelis autoceļa malā, kuram blakus ir liels asfaltēts laukums ar pāris atvērtām nojumēm - vieta autobusiem. Sabrauca ap 15. Kad dodies vakariņās, tev iedod kartiņu ar autobusa nummuru un virzienu, lai tu zinātu, kur jāpārkāpj. Ģeniāli. Atrodi pēc tam savu autobusu, pārnes savu bagāžu un dodies tālākā ceļā.

Tā jau šis brauciens nav tik traks. Tikai makani nogurdinošs un nedaudz stresu uzdzenošs brīžos, kad nesaproti, kur un kas tev jādara valodas barjeras dēļ. Bet ir interesanti..

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru