sestdiena, 2012. gada 14. jūlijs

Le Tour de France 2012

le Tour de France
Viena lieta, ko noteikti ir vērts redzēt, ja esi Francijā jūlija mēnesī, ir Pasaules slavenākā velotūre - Le Tour de France. Kā ierasts, arī šogad tas gāja caur Alpu kalniem. Diemžēl, ne caur Grenobli, tomēr gana netālu - Col du Granier - skatiet kartē (atzīmets ar sarkanu - otrais kāpums):


Tad nu abi ar Baibu devāmies stundas braucienā ar autobusu un nelielā kāpienā, lai apskatītu kā tad tas viss tur notiek. Velosipēdistiem ir ko cīnīties - jāuzbrauc no 280 metriem līdz 1130 metriem. Mums šos 850 m sanāca pieveikt divarpusi stundās, lēni kāpjot pa brauciena ceļu, skatot trakos fanus, kas ieņēmuši vietas jau no agra rīta, apgādājušies ar karogiem, plakātiem, saukļiem. Tad vēl bariņš traku sporta tūristu, kas ar velosipēdiem minās augšup, lai 'izbaudītu' sportistu ceļu. Cilvēki no visām lielajām velosporta fanu valstīm - Francijas, Beļģijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Dānijas, Norvēģijas, Vācijas. Arī Čehijas, Slovākijas, Austrālijas. Bet mēs no Latvijas. Vajadzēja hokeja kreklu uzvilkt? Šogad gan neviens no mūsējiem nebrauc.

Sākas - le Tour de France 2012, 12. posms, 13. jūlijs
Tad nu ap 11:30 esam augšā, atrodam pļaviņu gabaliņu pēc pārejas. Ieturam pusdienas. Un tad, palasot pa ceļam noķerto avīzīti, uzzinām, ka pirms braucējiem ir sponsoru karavāna - dala dažādas dāvanas no saviem traki saveidotajiem automobīļiem.

Viens no brīnumiem, kas brauc karavānā - Vittel ūdens reklāmmobīlis
Šie brīnumi, lieli un mazi, devīgi un skopi, traucas garām vismaz pusi stundas. Na haļavu tiekam pie lakricas končām, žāvētām uzkodu desiņām, kūciņām un vēl dažādiem niekiem. Audzina patērētāju sabiedrību!

No pārejas, svaigu kreklu uzvilkuši, jau lejup traucas pirmie sportisti
Tad sanāk gaidīt vēl kādu pusi stundas, kad beidzot sāk celties kņada. Dažādi organizatoru auto pašaujas garām, gaisu sāk jaukt arī helikopteri. Un tad jau beidzot - mums garām milzīgā ātrumā sāk traukties velosipēdisti. Ne miņas no noguruma pēc smagās pārejas.

Un tieši šeit Nr. 66 izvirzās vadībā. Un kurš to būtu domājis, ka tieši David Millar uzvarēs šo posmu?
Reku neliels video no šīs vietas (dienas kopsavilkuma video):



Un lūk kāds krāsains foto no ziņām:
Vēl nedaudz pirms pārejas. Foto no Guardian
Tad garām traucās pārējie velobraucēji. Un piecpadsmit minūtēs mūsu dienas pasākuma kulminācija bija beigusies. Mums ar to pietika interesantam iespaidam, taču pārējie fani leca mašīnās un devās tālāk - sekot maģiskajam le Tour de France.

Lai labi ripo!
Lai viņiem izturība un labi ripo. No malas tas izskatās tik trausli..

1 komentārs: