otrdiena, 2012. gada 24. jūlijs

iekš Štutgartes


View Larger Map

Esmu Štutgartē. Vakardien jau visi jaukumi pa lielam apskatīti, šodien muzeji ciet, tāpēc atliek nedaudz iepirkties un pielikt pāris bloga ierakstus par to, ko tad šogad darīju. Un tikmēr jau tālā ceļa veicēji būs paspējuši atbraukt līdz šejienei - Eirotrips '12 būs sācies arī man!

Kāda ir Štutgarte? Kā jau tipiska industriāla rietumvācijas pilsēta - uzbūvēta gluži no jauna pēc nopostīšanas kara laikā. Nauda te bija, tāpēc piecdesmito gadu mājas dominē. Pa vidam kādas atjaunotas smukumceltnes - pils, baznīcas.

Cilvēki daudz, meitenes pucējas vairāk kā citur Vācijā. Tāpat te vairāk dzird krievu valodu. Var redzēt arī, ka šeit apgrozās nauda - pavairāk uzvalku gadās acu priekšā. Agresīvā auto braukšana un motoru rūcināšana nodod šejienes mašīnbūves tradīcijas - Mercedes Benz un Porsche redz viežāk kā daudzus citus braucamos. Kebabs gan labs, alus tāpat - par pievilcīgām cenām. Tomēr cilvēki asāki, steidzīgāki, nav te Francijas relaksēšanās. Ir citādi. Jūti uzreiz. Toties angliski sveicina ieejot gandrīz jebkurā veikalā.

Jā, kas apbēdina - makdonaldā pie interneta bez vācu telefona kabatā netikt. Eh, nāksies to medīt kaut kur citur. Bet atpūta gan ir patīkama!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru