pirmdiena, 2011. gada 10. janvāris

Gueuze

Tā kā ir svētdienas vakars, tad kopā ar citiem spējām atrast iemeslu, lai satiktos un iedzertu pa alam. Skatoties dzērienu kartē, tā kā piedāvājums bija mazs, tad atradās tikai viens, kuru nebiju notestējis - Belle-Vue Gueuze.


# 40 Belle-Vue Gueuze
Kas tas par brīnumu? Liekas, ka krāsa viņam iesarkana. Un garša arī velk uz Belle-Vue tipisko Kriek - ķiršu alu. Nu tad pameklēju internetā, kas tad tas tāds īsti ir. Izrādās - tas pieder Lambic alu tipam, kas ir īpašs reģionam ap Briseli, principā Sennes jeb Zennes upes ielejai. Būtiskākā atšķirība - šiem aliem fermentācija netiek radīta ar mākslīgi kultivētu ieraugu, bet gan ar dabīgu - baktērijas, kas tipiskas šim reģionam. Spontāna fermentācija. Tad nu spēlējoties ar šādu metodi, cilvēki laika gaitā iemācjās pagatavot dažādus alus. Pārsvarā tie esot bijuši atspirdzinoši dzērieni, kurus viegli patavot fermas apstākļos.

Viens no šiem ir GUEUZE, kurš tiek veidots, sajaucot jaunu (1 gadīgu) un vecu (2-3 gadīgu) Lambic alu, tādējādi radot jaunu fermentāciju pudelē.

Rezultāts ir interesants, 5.5% stiprs alus. Ir vērts nomēģināt. Nav tā ka negaršotu!

Un jā, pie mums atkal ir pie 0. Atpakaļceļā varēja manīt mašīnu apsalušos logus! Bet sola atkal siltāku!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru