pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Jauno Fiziķu Skola

sekojoiet twitter - @JFSkola
Pagājušajā sestdienā man beidzot bija izdevība piepalīdzēt kursa biedru un citu aktīvu fizmatu kūrētajā pasākumā ar nosaukumu Jauno Fiziķu Skola

Populārzinātniskā lekcija par siltuma 
Tā ir informatīvi izglītojoša aktivitāte pusdienas garumā, kurā interesentiem (mērķauditorija - vidusskolēni) ir iespējams padziļināti uzzināt par kādu fizikas tēmu. Nodarbībai ir 3 daļas. Pirmo veido populārzinātniskas prezentācijas, kas iepazīstina ar nodarbības tēmu. Otrā ir praktiskā daļa, kurā iespējams fiziku sajust ar pirkstiem. Savukārt trešā ir jau teorētiskāka - tajā kāds universitātes pasniedzējs fiziķiem pienācīgāk pastāsta apksatīto procesu fizikālo būtību.

Eksperimentējot
Man bija tas prieks palīdzēt pieskatīt vienu no praktisko darbu grupām. Forši, ka cilvēkus fizika joprojām aizrauj un ka ir cilvēki, kas spēj saorganizēt šādus ļoti derīgus pasākumus. Kā nekā - fizika nekad nav bijusi tikai teorija. Tai vienmēr ir eksperiments - iespēja to pārbaudīt dzīvē!

Foto, kā tiek uzņemts foto uz termokameras attēla.
Tad nu atnāc apskatīties arī Tu! Ja neesi vairs skolēns, bet vienkārši vēlies uzzināt ko jaunu - nāc, klausies, domā, izproti, piedalies!

Un ja esi viens no tiem, kas šīs lietas zina, ir mācījies, apguvis, sapratis un māki paskaidrot citiem - neturi sveci zem pūra, bet nāc palīgā - kaut kad taču apgūtais jāsāk dot tālāk!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru