otrdiena, 2013. gada 19. februāris

Intelektuālā publika

Diemžēl VEFs šodien beidza dalību Eirokausos. Spēlēja labi, bet nedaudz pietrūka. Un tad gribās meklēt vainīgos. Visvieglāk - tiesnešus. Bet nav jau tā, ka ne par ko. Piemēram:

Kam pienākas tehniskā piezīme? Bērza gaisa bučai vai spāņu intelektuālajai publikai, kas rāda bērniem nemācāmus žestus? (p.s. - cita tiesneša komentārs)
Un tas (kā arī Lielā mūzikas balva 2012) man atgādināja par tikko lasītu māsīcas neizpratni par izteikumiem un rezultējošu diskusiju kultūras un sporta salīdzināšanas saturā. Interesanti, ka šīm jomām ir tik daudz kopīga - smags darbs un talanta nozīme, veiksme, labāko amata pratēju kļūšana par valsts simboliem. Un tajā pat laikā ir starpība starp basketbola spēli ar desmitiem tūkstošu cilvēku, kas dzer alu un skaļi bļauj, un publiku operā ir milzīga. Bet varam arī salīdzināt snukera spēli ar pūļiem kas skrien uz "Cietākā rieksta" seansiem kino. Diskutēt mūžīgi, bet bez abām lietām neiztikt. Un, bez ierunām, valstij būtu jālepojas un jāpateicas labākajiem šo amatu pratējiem! Galvenais jautājums gan paliek atklāts - ar cik jāpasakās...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru