otrdiena, 2013. gada 15. janvāris

forša KOYA

Līdz šim, liekas, tik vienu reizi biju ciemojies kojās, un arī tad - lai uztaisītu pusdienas! Bet šoreiz sanāca apciemot citu iestādījumu, ko arī sauc - KOYA!

Pirms kāda laika biju lasījis, ka Andrejsalā ir atvēries restorāns, ko vismaz daļēji izauklējis futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. Tas jau likās gana interesanti. No vecākiem arīdzan dzirdēju labas atsauksmes, tik atgādinot, ka par piedāvāto kvalitāti attiecīgi jāmaksā. Pēc nelielas garšas kārpiņu izlutināšanas Franču zemē sāk likties pieņemami ik pa laikam pamēģināt ko citādāku, varbūt ekskluzīvāku(?), tāpēc ieminējos savam čomam Jānim par šo vietu. Nepagāja ne mēnesis no atgriešanās Rīgā, lai šo vietu apmeklētu! 

http://www.koyarestaurant.com/
Pagājušajā nedēļas nogalē, spītējot -10 grādu salam, 15 minūšu pastaigā no Brīvības pieminekļa sasniedzam mūsu galamērķi. Tumšo noliktavas skata mājiņu, kurai virsū balti burti un uzraksts KOYA. Tā kā ārā jau tumšs, neko daudz nevaram saprast un kādu laiku meklējam ieeju. Beigās tās izrādās milzīgas melnas durvis, uz kurām norāda tikai piekārts vainags.

Iekšā silts un patīkams, dizains uzsit smaidu un labsajūtu uzreiz. Mums palīdz pakārt mēteļus, atrodam galdiņu un ienirstam klačās un runās. Ar Jāni jau savu izvēli pa lielam esam izdarījuši, jo ēdienkarte atrodama arī internetā, tāpēc pārrunājot vakara organizēšanas jautājumus, jau vairākas reizes esam pie datora ekrāniem gluži vai paēduši ar acīm vien..

Brieža gaļas burgeris tūdaļ tiks notiesāts!
Sēžot pie galdiņa, jauki tērzējot feinajā kompānijā un izbaudot lieliskos ēdienus, ir prieks būt atpakaļ Rīgā. Aiz loga aizsalusī Jahtu osta, tālāk Vanšu tilts un Saules akmens, viss glīti apsnidzis. Toties iekšā silti un mājīgi. Aiz bāra letes uz paaugstinājuma var manīt pavārus rosāmies, vienā sānā mākslīgo apgaismojumu bauda puķupodu bagāta siena. Bet mēs ēdam, smejamies un izbaudam! Forši!

Tik vienu lietu šajā laikā negribējam izmēģināt - plašo terasi, kas noteikti vilinās mūs apciemot šo jauko vietu arī vasarā!

Terase, ko vēl izbaudīt! http://www.koyarestaurant.com/
P.S. Ja sirds nevēlas pie ēdieniem baudīt kādu no daudzajiem vīniem, tad arī Valmiermuižas alus būs gatavs atveldzēt slāpes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru