ceturtdiena, 2011. gada 15. decembris

Fête des lumières '11

Place Bellecour
Lai jums nav garlaicīgi, pierakstīšu, ko sadarīju pagājušajā sestdienā (10/12/2011). Citi darbi maisās pa vidu, tāpēc nesanāk laiks piesēsties.

Romiešu teātri
Tad nu ar pārīti studiju kolēģu devāmies uz Lionu (Lyon) apskatīt gan pilsētu saulainā laikā, gan vakarā pabaudīt gaismas festivālu "Fête des lumières '11". Lionā jau biju bijis, tāpēc neko daudz par to šoreiz ne. Tik redzēju romiešu laika teātru paliekas šoreiz. Citādi pa vecam - liela, pamatīga pilsēta, ko var pabaudīt labā laikā.

Ronas upe
Gaismas festivāls ikgadējs. Latviešiem domās - idejiski tas pats, kas Staro Rīga. Toties ir pāris atšķirības. Pilsēta ir vismaz 2 reizes lielāka kā Rīga, tāpēc cilvēku ielās stipri vairāk (ielas gan ar lielākas), pasākums plašāks, drošības līmenis augstāks, liekas, ka arī lielo instalāciju vairāk.

Pont Lafayette
Lielā cilvēku masa ierobežo tavu kustības ātrumu - tas apgrūtina. Nevar redzēt, cik varētu vēlēties. Savukārt uz ielām ir atļauts tirgot uzkodas, karstvīnu. Līdz ar to sasildīties par 1.50 Eiro ar jauku garšu nav problēmu! Staigājies, pabaudi, iekod kādu nacionālu uzkodu, iemalko tēju/kafiju/karstvīnu.

Acis..
Ar visu lielumu toties nedaudz pietrūkst mājīguma, kāds Vecrīgā rodas pats no sevis. Mazās performances Lionā īsti nemana. Tik muzikanti mēģina piepelnīties kā nu var. Arī restorāni pilni. Līdz ar to tāds lielumliels komercijas projekts. Ja nepasūti galdiņu - atliek tikai uzkodas..


Pietrūkst Rīgas mājīguma, jauno mākslinieku izdomas, dzīvās uguns instalāciju siltuma. Bet tas nekas - ir citādāk. Ir tā, kā šeit. Un jā, brīžiem ir iespaidīgi, kā jau lielai nācijai pienākas.. :) Paskatiet, ja izdodas, nenožēlosiet!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru