svētdiena, 2011. gada 3. jūlijs

Beleuvenissen

Tas ir vasaras mūzikas festivālveida pasākums, kas Lēveni priecē katru gadu (2011. gada programma). Jūlijā, katru piektdienas novakari cilvēkus priecē dzīvā mūzika uz vairākām skatuvēm lielākos un mazākos pilsētas laukumos. Protams, gan Oude markt, gan Grote markt, i ar citi!

1.jūlijā bija pirmais no šiem pasākumiem. Mēs ar devāmies paskatīties, kā nekā džezs parasti ir gana baudāms!


Protams, pilsētā ļaužu daudz! Visi vēlas izbaudīt kvalitatīvu mūziku un brīvu, mierīgu vakaru. Mēs vēl nosmējām, ka - ja nebūtu šāda notikuma, tad pilsēta izskatītos izmirusi, kā parasti vasarā...

Toots Thielemans
Oude markt bija onkulis Toots Thielemans, kura video jau iepriekš biju ieblogojis. Izrādās makten slavens, man gan paslīdējis garām. Nu skatuvi riņķī negāza, ko gan var vēlēties no onkas 89 gados, toties viņa fanes, kundzītes labākajos gados, bija pārpildījušas visu laukumu.


Mēs visilgāk pakavējāmies pie džeza un elektroniskās mūzikas sajaukuma State of Monc - feini, aktīvi, kaut kā tam vakaram piemēroti.


Viskičīgākā atmosfēra, liekas, bija Vounckplein, kas ir nelielais skvēriņš pie DOMUS brūža/kafūža un Munstraat - lūk šeit:


Tur kvartets Kwartet Kwakkernaat, Zoeteman, Rietmeijer en de Vries spēlēja pašā deguna galā smuku, klavier/ģitār/bas/bung-džeziņu!

Šādam pasākumam ir vērts pievērst uzmanību. Jaunnedēļ ar jāaizčāpo - sola folkmūziku, diez kāda tā šeit!?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru