svētdiena, 2011. gada 31. jūlijs

apkārt

Nu jau kā 5 dienas esmu latvju bāleliņu un meitas ieskauts, kopistiski izbaudot šī eiropas gala piedāvātos labumus... Gan jums pastāstīšu, kas redzēts un izbaudīts. Arī parādīšu. Šobrīd ir feini un sentimentāli - feini, jo tak savējie atbraukuši. Sentimentāli - jo jāsaka daudziem "čau", ar cerību uz redzēšanos.. Ātrs, interesants un piedzīvojumu bagāts gads ir pagājis...

Turās, jāorganizējās un jāpačuč!

ceturtdiena, 2011. gada 28. jūlijs

Pie šoferīša

Nu jau pāris dienas atpakaļ paveicu vēl vienu mazo solījumu. Apciemoju brālēnu viņa darba vietā!

Tā nu vienu dienu aizlaidu ar savu lēto GoPass iespēju līdz Zeebrugge, pačāpoju 5 minūtes un redzu - balts kumeļš ar garu asti stāv. Atveras durvis un Janka mani sveicina! Cik pasaule maza.


Tad nu devos līdzi nelielā (darba) ceļojumā ar a.god. šoferīša kungu. Nolikām kravu, paņēmām piekabi un laidām uz nākošo posteni - pie Antverpenes. Tur sanāca pārlaist nakti uz otrās kabīnes gultas. Pirms tam vēl paspējām pieēsties ar makaroniem un izklačoties uz nebēdu.

Jāsaka, ka darba apstākļi ļoti humāni. Man kaut kā vienmēr stāvēja galvā, ka būt fūrmanim nozīmē skriet pa galvu un kaklu, strādājot bezmazvai 24/7, bet izrādās, ka Eiropas Savienība ir uzlikusi kopējos noteikumus, kas padara šādu skriešanu neiespējamu. Redz šāds un tāds stundu plāns. Mašīnai arī tādas ērtības, kādas studentiem bieži vien nav. Pat ledusskapis, no kura neviens nezog pārtiku! Nu neko sev.


Kā pats šoferīts saka - darbs nav grūts, bet atbildīgs. Tajā pat laikā viņam jāzina kurās valstīs kādos laikos var braukt. Tad vēl jāparzina papīrīši, tad vēl visa elektronika. Jāmāk mašīnu savākt uz slapja ceļa, kad aiz muguras 24,5 tonnas. Un vēl jāspēj komunicēt ar dažādiem kantora darbiniekiem. Ir ko darīt...

trešdiena, 2011. gada 27. jūlijs

Pilis

Nu ja vairāk kā divas nedēļas atpakaļ vienu daudz maz saulainu dienu sataisījāmies nelielā kompānijā apbraukāt Lēvenes transporta kartē atzīmētās "Kasteel" jeb pilis. Reku karte:


Nu tad nummuru kārtībā devāmies tās meklēt.

Nr.1. Ir privātmāja - izskatās pēc muižas. Kad iebraucām nedaudz pa vārtiem, kāds sāka intensīvi skatīties pa logiem... Nu ko var darīt, ka viņu māja ir atzīmēta uz Lēvenes kartes...


Nr.2. Arī privātmāja. Cilvēki nodarbojas ar zirgkopību. Saimniece sēdēja ārā pie galda un lasīja avīzi. Pajautājām, vai viņa ko zina par ēku. Teica, ka neko īpašu, toties esot jāuzliek redzamāka zīme, ka privātīpašums... :D


Nr.3. Mēs nemaz nespējām ieraudzīt, jo priekšā liela sēta...


Nr.4. tagad ir kaut kāda iestāde. Blakus tenisa korts. Ēka liela, bet nu ne jau pils...


Nr.5. arī nevarējām ieraudzīt. Kāpēc? Sēta un daudz koku. Kaut kas liels un balts spīdēja cauri, tomēr varēja pamanīt tikai aprises.


Kāds secinājums? Šīs pilis meklēt nav vērts. Tās ir jaukas, gaumīgas bijušās muižiņas, kas pārsvarā ir privātmājas - paslēptas aiz sētās un pieder turīgiem beļģiem. Toties veloceliņu tīkls un piemērotas brauktuves Lēvenes apkārtnē ir cik uziet! Reku piemērs.


Žēl gan, ka neizdevās izmantot velo vairāk...

otrdiena, 2011. gada 26. jūlijs

#97



#97 Rodenbach Grand Cru

6% Rodenbach pastiprinātais variants sarkanīgi brūnā krāsā. Makten spēcīga garša. Ļoti interesants alus, gluži kā parastais Rodenbach. Ir vērts nosmeķēt, tomēr brūnie man smeķē labāk.

+alus


#85 Belgoo Magus

6.6% gaišais alus ar bagātīgu garšu! Jāatzīst, ka Belgoo ali man tīk. Ja tik veikalos varētu nopirkt... Izrādās, ka taisa no 4 dažādiem graudiem. Nu ņammīgs gaišais! Zinu, ka ir Deliriumā


#86 Urthel Hop-It

9.5% stiprs eils zeltainā krāsā. Garša stipra, tomēr man par rūgtu.



#87 Gildenbier

7% garšīgs tumšais alus, kas cēlies no lokšāvēju ģildes Diest pilsētā. Garšīgs un atspirdzinošs!


#88 La Cuvée des Trolls

7% gaišais alus ar īpatnēju garšu. Nedaudz rūgtens, tomēr man patīkams!



#89 Ramée Ambrée

7.5% dzintarkrāsas alus. Dzerams, bet nekas diži vairāk.


#90 Mahleur 12°

12% sarkanbrūns alus, kas gāž no kājām. Nu nav tik traki, bet makten stiprs ir. Var pamēģināt..



#91 Ename Tripel

8.5% gaišais tripel alus. Stiprs, to jūt. Tripel cienītājiem ies pie sirds. Tomēr nekas pārsteidzošs.


#92 Leffe 9°

9% Leffinieks - ja viņi vairāk naudu veltītu garšai nevis reklāmai būtu labi. Šoreiz vismaz pamēģināju atdzesētu. Dzert var, bet nez vai Beļģijā...


#93 St. Feuillien Saison

6.5% gaišais alus. Esot tipiskais laucinieku alus. Nu tāds. Dzerams, bet atkal jāsaka - ir labākas lietas ko darīt..


#94 Palm Royale

7.5% uzlabotā Palm versija. Gaišs joprojām. Nekas diži vairāk par "dzerams" arī šim 'Royale' nepienākas...


#95 Caulier Blonde

Jā, dabīgs cukuru nesaturošs alus ar foršu mājas lapas lādēšanās aplikāciju! 6.8% stiprs. Nu, atkal neko īpašu nevaru pateikt...


#96 Leffe Ruby

5% sarkanīgs Leffinieks, ko varētu malkot vai nu kā stiprinātu D-Light versiju, vai arī pie kādiem gaļas ēdieniem. Nav tik patīkams un spēcīgs kā Kasteel Rouge, tomēr arī šim var atrast pielietojumu!

Uz priekšu Jūlijā..

Čau visiem. Sen nav rakstīts. Atvainojos - sanāk laiku aizpildīt. Kā nekā pēdējās dienas šeit... Nedaudz jau sentimentālas sajūtas uznāk. Kā nekā gads pagājis... Tik ātri.. Ar tik daudziem notikumiem...

Un tāpēc brīdī kad jāizvēlas ko uzrakstīt vai pavadīt laiku ar cilvēkiem, ko nez kad atkal redzēšu, izvēle krīt par labu otrajam! Kāpēc? Jo ir forši! Un gribētos redzēt!

Laiks šeit ir bezjēdzīgi nejēdzīgs. Tas, protams, nedod papildus saulaino motivāciju. Apmācies, ik pa brīdim līst. Gadās gan ar, ka kaut kā noslēpumaini noskaidrojas un ir feins vakars. Bet nu temperatūras slieksnis ir ap +20...

Un tūliņ jau klāt būs mani viesi. Jāizdomā vēl ko vēlamies redzēt Nīderlandē!

Un vēl jāsapērk viņiem paika. Un vēl jāizmanto sporta karte. Un vēl jātiek galā ar bezjēdzīgām anketām... Šodien, pildot re-reģistrācijas anketu, nācās atbildēt uz jautājumiem par vecākiem, vecvecākiem, utjp. Un tad nu tā kā uz jautājumu - vai kāds no taviem tuviniekiem NAV Beļģijas pilsonis - ieberzos. Dabūju atzīmēt Latvijas pilsonis vai Latviešu valoda kopā kādas reizes 20... Kaitinoši bezjēdzīgi.. Toties tagad par jums informācija ir Universitātes DatuBāzē (nav jau tik sīki, kā vārdi, utt, bet tomēr)

Un arī alus saraksts jāpapildina. Tūliņ jau tikšu pāri maģiskajai robežai..

Nu tad, ko varēšu, piemetīšu. Ko nē - to vēlāk. Drīz jau tiekamies, vismaz ar daļu no jums!

trešdiena, 2011. gada 20. jūlijs

Vēl viens mazais ieraksts. Esmu atpakaļ - lietainajā Beļģijā, savā būcenī. Patīkami noguris pēc garajām brīvdienām. Lēnām, lēnītiņām saņemšos jums pastāstīt visu, ko esmu sasolījis. Cerams, ka nebūs tā, ka solīts makā nekrīt.

Bet nu gan jāaizmūk apsveikt leišu puisis dzimšanas dienā. Tomēr laicīgi būšu atpakaļ, jāparunājas tak ar mājiniekiem!

otrdiena, 2011. gada 19. jūlijs

un pirmais punkts

Agraakais riits kops ilgiem laikiem. Sodienas plaanaa Ljubljana pa dienu, tad iespaidiigaa Sloveenijas ALA un tad jau uz lidmashiinu, lai muktu atpakalj uz Belgiju.

Feinas, feinas briivdienas! Tad jau pastaastiishu, kas shajaa pusee man liekas interesants un uzmaniibas veerts. bet to - veelaak.

pirmdiena, 2011. gada 18. jūlijs

huh...

Horvaatijas sauliite izbaudiita! Tagad kaarta Sloveenijas ainavaam un briinumiem. Patiikama atpuuta!

Noveelu jums izbaudiit to pashu!

sestdiena, 2011. gada 9. jūlijs

dodos

Sveiks manu mīļo lasītāj,

es gan atvainošos, ka neesmu neko īpašu te sarakstījis pēdējo dienu laikā. Piedzīvojumu daudz, stāstu tāpat. Tomēr laika to pastāstīt nepietiek. Kāpēc? Jo tūliņ, tūliņ mēs visi pašķīdīsim kur nu kurais. Cik bieži jums sanāk sēdēt pie galda reizē ar cilvēkiem no ASV, Lietuvas, Bulgārijas, Slovēnijas, Krievijas, Ķīnas, Irānas, Dominikānas, Izraēlas, Polijas, Somijas, Albānijas, utt.? Tāds mikslis - bet feini! Nu tad steigšos to izbaudīt. 

Un rīt - jaunā piedzīvojumā - uz Slovēniju un Horvātiju.

Turās mīlīši - ārā tak vasara, nav ko sēdēt pie ekrāna. Pasauļojiet degunus! Čava!

Māsas brīnumdarbi!

Lai nu kā, arī manu blogu ir skārusi ļaunās reklāmas elpa. Taču šoreiz, man prieks, ka tā - mana māšele izdomājusi, ka viņai ir darbīgas rokas - un ziniet ko!? - ir arī!


Tāpēc iesaku apskatīties viņas jaunāko auskaru kolekciju šajā lapā!


Ja nu vajag kādu plašāku informāciju par piedāvājumiem vai ko tādu, tad arī man varat apjautāties - pāradresēšu vajadzīgajā virzienā! Tā kā ne tikai priecējam acis, bet iepriecinam sevi vai savas dāmas! Smuki taču!

ceturtdiena, 2011. gada 7. jūlijs

Liecības vietā

Tā, lai omēm un pārējiem interesentiem "atrādītu" savas sekmes, ievietoju sekojošo attēlu. Liecības vai atzīmju grāmatiņas vairs nav modē.


Komentārs: Kopumā vidēji ir labāk, kā varēja gaidīt. Divus kursus nedaudz sapūdelēju (ar zemākajiem vērtējumiem), bet tā jau likās. Kā nekā tie bija pirmie ekši. Bet nu vismaz dabūju pa pēcpusi un uz pēdējiem jau bija patiešām labi. Tātad atgādinu - no 10 ir nolikts, maksimums 20. Pie tam visas pāra atzīmes apaļojās uz augšu īpašās sistēmas dēļ... Kaut kā veicas :P

Jāsmejās nedaudz par ICT Service Management, kas galīgi nav mans virziens, bet laikam jau šajā jomā ar loģisko domāšanu pietiek. Arī Atēnu nedēļas kurss Prāgā ir bijis makten veiksmīgs - tā jau likās.

Nu ko, tagad kārtējo reizi var apliecināt, ka slinkot nevar - ir jāstrādā! Un atzīmes kā barankas nekrīt. Kā arī - Lēvenē var mācīties, pie tam ar jēdzīgām atzīmēm (tā vismaz saprotu). Bet nu vasara arī jāizbauda!

Atskaitījies esmu, spriediet paši vai labi vai slikti. Nu laiks uzvalkam, jāiet priecāties par citu izlaidumiem!

Fuf!

viss nolicies. Daži knapi, daži pārāk labi - kopumā pat labāk kā pagājušajā semestrī!

Nu ir sirdsmiers un brīva vasara!

Tad jau pastāstīšu kaut kad sīkāk. Bet nu pie darba!

pirmdiena, 2011. gada 4. jūlijs

ritmiņš

Vakar izdevās jauka diena, apbraukājām apkārtnes "pilis", baudījām saulīti. Makten iesila diena. Vakarpusē saņēmos paskriet un aizskrēju dikti tālu, kopā savu 1h15min... Izrādās, arī skrienot ir vēl ko redzēt šajā pusē. Nu būs āķis lūpā :) Pašā vakarā pateicām ardievas savai īpašajai tikšanās vietai - Aivas virtuvei. Tik daudz ēsts, smiets, labi pavadīts laiks tajā...

Nu jāiet vēl pabaudīt saulīte, jāaizbrauc līdz Valonijai, nav tālu! Tikmēr - pabaudiet mūziku! Piekrītu Jānim, tiešām forša mūzika mierīgiem, pārdomas rosinošiem vasaras vakariem:

svētdiena, 2011. gada 3. jūlijs

Beleuvenissen

Tas ir vasaras mūzikas festivālveida pasākums, kas Lēveni priecē katru gadu (2011. gada programma). Jūlijā, katru piektdienas novakari cilvēkus priecē dzīvā mūzika uz vairākām skatuvēm lielākos un mazākos pilsētas laukumos. Protams, gan Oude markt, gan Grote markt, i ar citi!

1.jūlijā bija pirmais no šiem pasākumiem. Mēs ar devāmies paskatīties, kā nekā džezs parasti ir gana baudāms!


Protams, pilsētā ļaužu daudz! Visi vēlas izbaudīt kvalitatīvu mūziku un brīvu, mierīgu vakaru. Mēs vēl nosmējām, ka - ja nebūtu šāda notikuma, tad pilsēta izskatītos izmirusi, kā parasti vasarā...

Toots Thielemans
Oude markt bija onkulis Toots Thielemans, kura video jau iepriekš biju ieblogojis. Izrādās makten slavens, man gan paslīdējis garām. Nu skatuvi riņķī negāza, ko gan var vēlēties no onkas 89 gados, toties viņa fanes, kundzītes labākajos gados, bija pārpildījušas visu laukumu.


Mēs visilgāk pakavējāmies pie džeza un elektroniskās mūzikas sajaukuma State of Monc - feini, aktīvi, kaut kā tam vakaram piemēroti.


Viskičīgākā atmosfēra, liekas, bija Vounckplein, kas ir nelielais skvēriņš pie DOMUS brūža/kafūža un Munstraat - lūk šeit:


Tur kvartets Kwartet Kwakkernaat, Zoeteman, Rietmeijer en de Vries spēlēja pašā deguna galā smuku, klavier/ģitār/bas/bung-džeziņu!

Šādam pasākumam ir vērts pievērst uzmanību. Jaunnedēļ ar jāaizčāpo - sola folkmūziku, diez kāda tā šeit!?

sestdiena, 2011. gada 2. jūlijs

aizmirsu..

atskaitīties, ka viena svarīga lieta tomēr ir nodarīta! pēc mēneša atvaļinājuma mana bārdas mašīnīte ķērās pie darba. vienmēr smieklīgi paskatīties, kā maniem ziemeļnieka gēniem patīk saglabāt jaunības izskatu :D


Pirms tā gan sanāca pamatīgu pērkona negaisu sastapt - mēģināt arī paspēlēties ar fotoaparātu. Vēl japamācās zibeņu skatus ķert! Bet nu pārītis kaut cik izdevās, ar digitālu pēcapstrādi gan..



Dabai spēks!

piektdiena, 2011. gada 1. jūlijs

mazie darbi

Nu tā - kopš ekši ir garām, jāsāk paveikt mazie darbi. Šodiena bija darbīga. Sporta zāle, velosipēda remonts, vēstules, izdrukas, utt.

Vakars arī solās būt aktīvs. Pangaea notiek atvadu ballīte. Pēc tam visā pilsētā sākas 5dienu dzīvās mūzikas koncerti. Šonedēļ džezs. Laikam beļģi grib turēties līdz frančiem, kuriem tā dzīvās mūzikas diena!

Reku šāds piemērs - cerams, ka būs baudāmi.


Tad tā - lēnām uz priekšu! Izdomāju, ka jāuztaisa ierakstu sēriju "Lēvenes Izvēle", kuros mēģināšu jums pastāstīt, kāda ir mana gada dzīves pieredze šeit - ko un kāpēc izvēlēties. Cerams, ka kādam noderēs!

Būs kaut kad jāpieceļas arī uz BB Brokastīm, viņi joprojām spārda - reku Nakts sportaveidi... ar piemēru  Nakts tautas rāpojums «Pālī apkārt Alaukstam»...