svētdiena, 2010. gada 26. septembris

Beļģu alus I

Šajās dienās esmu patestējis tos, kurus iepriekš zināju:

Protams Stella Artois (1366, Artēzijas (reģiona nosaukums, mans tulkojuma minējums) zvaigzne)- beļģu klasika, bik labāks kā Zelta alus. Ražo tepat Lēvenē. Viena no pirmajām lietām, ko var redzēt iebraucot - milzīgo brūzi. Var just, ka orientēts uz eksportu, tomēr ļoti populārs arī te, standarts, ko atnesīs, ja prasīs alu. Protams, 0.25l tilpuma glāzē, kas ir nejēdzīgi 5% lāgerim.
Duvel (1871, Velns vienā no flāmu dialektiem), dažs iesaka kā labāko alu. Saka, ka 8.5%, bet nejutu. Viņiem forša mājas lapa http://www.duvel.be/. Arī diezgan populārs te, Lēvenē.
Hoegaarden (1445, nosaukts vietas vārdā), Kviešu alus, man garšo labāk kā vācu weissbier. 5.4%, dzerams. Pazīstams un nopērkams arī Rīgā, beļģu krogā.
Leffe Blond (1152, klostera alus, no tā cēlies nosaukums), it kā 6.6%, bet nejūt. Nav slikts, labākais no šīs listes pagaidām. Klosteris Notre Dame de Leffe atrodas valoņu pusē, tāpēc jāatzīst, ka laikam frančiem arī kaut kas sanāk no alus, vai arī to tur izveidojuši flāmi! Tagad, man par brīnumu, tiek gatavots tepat Lēvenē!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru