piektdiena, 2013. gada 14. jūnijs

Randonnée ap Grenobli. Manām acīm.

Jau sen gribēju saņemties un atzīmēt uz kartes tās virsotnes, ko izdevies apskatīt tajā laikā, kad studēju Grenoblē. Ilgi nācās saņemties, tomēr no otras puses skatoties - pat gads vēl nav apkārt!


Skatīt Kalni lielākā kartē

Ko tad te var atrast: Kartē ir atzīmēti punkti - tiem uzklikšķinot atveras logs ar nelielu aprakstiņu un saitēm uz atbilstošiem bloga ierakstiem un vēl jo būtiskāk - noderīgiem resursiem! Ja nu kādreiz kāds letiņš Grenobles tuvumā prāto, ko brīvā brīdī darīt, tad apskatot šo karti, cerams, ka atradīs sev piemērotu aktivitāti arī latviešu valodā. Un mans TOP 5 sarkanā krāsā.

Tad nu pāris vispārīgi ieteikumi cilvēkiem, kas vēlas pastaigāt pa kalniem Grenoblei apkārt esošajos priekšalpos. Vislabākais transports ir savs auto, jo tad piebraukt var stipri tuvāk, kā arī nav jāsatraucās par laika limitu. Cik zinu, tad arī stopēšana strādā diezgan labi, jo labā laikā ir liels cilvēku skaits, kas mīl pavadīt dienu ārā. Bet tā - visstabilākā iespēja ir autobuss - skatiet transisere mājas lapu, kurā var atrast maršrutu karti un pēc autobusa nummura vai pieturas - sarakstus. Kāpelēšanai noder dažādi ceļveži:
utt.
Principā atliek tik ievadīt google virsotnes nosaukumu un lieta būs darīta! Vēl varu ieteikt iepriekš iegādāt atbilstošās vietas karti (IGN tādas piedāvā), kuras atrodamas gan dažādos veikalos pilsētā, gan jebkurā sporta veikalā. Tad jau labu kāpienu!

Protams - ja pamanāt kādas nepilnības, ziņojiet!

ceturtdiena, 2013. gada 13. jūnijs

Dziesmusvētki nāk!


Re ka Dziesmusvētkus gaidot ticis apciemots arī ASI. Neko pārāk fizikāli ģeniālu jau par laimi neklāstīja, toties viens ir skaidrs - gaisma spīd, fizmati dzied un Dziesmusvētkiem būs būt!



Jātaisa atjauninājums šim ierakstam, jo redz FMF kora Aura dalībnieki ir gana populāri, lai atkal iekļūtu foršajos pirms Dziesmu svētku video. Lūk aktīvais Dāvis pagozējies saulītē!


Svētki patiesi nāk!

trešdiena, 2013. gada 12. jūnijs

Veiksmīgi disturbētās LUSP sporta spēles

Aizgājušā nedēļas nogale bija patīkami jauka ne tikai laikapstākļu ziņā. Man bija radusies iespēja piedalīties aktivitātē, ko sauc LUSP Sporta spēles lieliskās komandas "Turbo disturbators 3000" sastāvā.

Tad nu divas dienas Salacgrīvas Zvejnieku parkā sportiskā gaisotnē uz atpūtu vai citi - tikai uzvaru - pulcējas pāris simti LU studentu un viņu draugu. Disciplīnu vidū klasika - strītbols, volejbols, futbols, frīsbijs, virves vilkšana, kā arī citas jautrākas lietas. Bet ko te daudz - aizbrauksiet kādu reizi - paši redzēsiet!

Lūk arī kāds vizuāls piemērs ar skaistu seju izlasi aktīvā sporta laikā:

Turbo disturbatori 3000 aktīvā darbībā (Copyright All rights reserved by rozmariine_)
Labāk piecus vārdus par atmosfēru - lūk tā ir patiešām lieliska. Vairākums cilvēku izbauda atpūtu svaigā dabā, smejoties, jokojot, ik pa brīdim ar pasportojot. Smiekli un saule labā kompānijā ir izcila kombinācija. Un šī noteikti ir vieta, kur to var atrast!!! 

Īsteno gaisotni labāk raksturo šī bilde:

Chill *!
____________
*Chill - Atpūta!

pirmdiena, 2013. gada 10. jūnijs

Svinam kopā!

Re kādā feinā instalācijā varam piedalīties. Nepalaid garām iespēju laistīties Rīgas centrā! Dari to šeit! Es jau paspēju. Nu būs jāiet meklēt sevi arī dzīvē!
Dziesmusvētku birzs ekrānšāviņš

ceturtdiena, 2013. gada 6. jūnijs

Commonwealth..?

Tiem, kam nebija skaidra starpība starp Angliju, Lielbritāniju, Apvienoto Karalisti, utt. ļoti palīdzēs šis video! Ietaupīta puse ģeogrāfijas un vēstures stundas! :D

trešdiena, 2013. gada 5. jūnijs

Inovācija+dizains=..

velosock.com
Velo zeķe jeb VELO SOCK. Smuka lieta mūsdienu hipsteru laikmetā, kad fiksītis, veļuks, mautenbaiks un līdzīgie zvēri mājās ir ikdiena. Un būtiskākais - no Latvijas. Lai izdodās!
velosock.com
Re ar pamācība, ko un kā ar tādu dara. Domāju, ka kombinācijā ar sienas velo turētāju velosipēds zeķē parvēršas par skaistu mājas akcentu!


P.S. tagad lētāk var iegūt caur 'Pērkam Kopā'!