svētdiena, 2012. gada 19. februāris

komentārs

Šogad biju slikts. Mācību dēļ pažēloju naudu un laiku un neizpildīju savu pilsoņa pienākumu, toties no sirds lepojos ar tiem, kas to paveica. Prieks dzirdēt!

Vakarā gan sirds neļāva nesekot (jā, tipisks latviešu dubultais noliegums) līdz rezultātiem (http://www.tn2012.cvk.lv/) un diskusijai LTV1, vismaz šai tiešraidei nebija ierobežojumu Francijā!

Tā nu izdevās dzirdēt neparasti daudz gramatiski kļūdainas, ar stipru akcentu esošas latviešu valodas klātbūti Latvijas televīzijā. Tas nekas, beidzot vismaz runā! Nav tak ko kautrēties! Un nav ko vīpsnāt par to.

Redzēsim nu tālāk, kas attīstīsies. Cik labi politiķi pratīs izmantot lielo cilvēku interesi par šo sirdij tuvo jautājumu. Ļoti interesanti bija redzēt inteliģences komentārus. Un ļoti interesants ir Latgales balsojums. Nebiju gaidījis, ka tur būs tik liels atbalsts - nez gan kāds ir neseno "krievijas preču importētāju" protesta balsojuma procents?

It kā jau pareizi - nav svarīgi procenti, svarīgi, ka kaut kas attīstās. Tomēr līdz galam nevaru piekrist. Vai tiešām valstij ir jāpieiet pie katra un jālūdz - varbūt vēlies iemācīties šīs valsts valodu? Re - tad varēsi arī dziedāt dziesmu svētkos, lasīt Raini, utt. Bet ja nē - neuztraucies, tevi neviens nespiež. Tikai motivē... Atbrauciet uz Franciju...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru