ceturtdiena, 2013. gada 30. maijs

tomēr cita pasaule

Izlasot nelielo stāstiņu par no interneta piegādāta figūrzāģa gaitām, uzsitās tāda jauka un nostaļģiska sajūta par laiku Beļģijā un neprognozējamo ikdienu... Te ielikšu rezumē citātu, ceru, ka autors neiebildīs:
Beļģijā dzīvojošs ārzemnieks internetā pasūta galdniecības instrumentus no Lielbritānijas. Beļģijas karaliskā pasta kavēšanās dēļ prece tiek piegādāta piecas dienas pēc nolīgtā termiņa. Piegāde tiek veikta laikā, kad normāli cilvēki strādā. Neatrodot kaimiņus, paka tiek nogādāta aptiekā, kur man pilnīgi nepazīstama persona parakstās manā vārdā par preces saņemšanu! Nākamajā dienā, neprasot uzrādīt nekādus dokumentus, neparakstot nekādus dokumentus, šī paka tiek nodota manai sievai. Fantastiska uzticēšanās cilvēkiem! Citu reizi manis pasūtīto galda datoru pieņēma jaukais hipijs, kurš dzīvo ielas pretējā pusē. Viņam ir ap 50 un viņš nekad nav strādājis. Bet šķiet absolūti uzticams un lāga zēns.
/no Amizantā Beļģija - inovatīvi risinājumi pasta piegādes optimizēšanā!/

otrdiena, 2013. gada 28. maijs

Fortūna jeb?

...ir nepārtraukti dzinušies pēc Fortūnas smaida kopš 2005. gada. ... Vienā dienā mīļotās smaidu nopelnīt grūti. Tad tai sievietei parasti ir cits vārds...
 Skaists D.Āzena citāts, kas attiecināms ne tikai uz sportu. Veiksmi darbos!

piektdiena, 2013. gada 24. maijs

ceturtdiena, 2013. gada 16. maijs

trešdiena, 2013. gada 15. maijs

Sportiska izklaide, v.1.

Daudz jau biju dzirdējis no draugiem, ka SEB MTB maratons ir forša un sportiska izklaide, kas ir gana populāra cilvēku vidū. Biju tik redzējis dažas draugu bildes, kā arī vienreiz redzējis pretim braucošu auto kolonnu ar uz jumtiem saslietiem velosipēdiem, kam pie stūres ir nummura zīmes.

Tad nu šogad draugu pulkā izdomājām, ka tā varētu būt arī mūsu izklaide. Palīdzēšu pārstāvēt labākās loģistikas firmas RIX krāsas!
no velo.lv
Nu jau pirmais posms garām: Cēsis-Valmiera. Iespaidi? Uij, ku daudz. Pirmkārt, nebiju salicis bildi savu acu priekšā - kā izskatīsies 2200 tautas klases dalīnieki uz starta līnijas, visi kaujas gatavībā. Un kā pārvēršas pilsēta, kad šie un viņus pavadošie cilvēki tur ierodas ar saviem auto, riteņiem, utt. Kā milzīgs baložu bars, tik spārnu un knābāšanas vietā ir velosipēdi, sporta apģērbs, ķiveres... Re cik daudziem cilvēkiem šis ir kļuvis par feinu un izklaidējošu hobiju. Nedaudz vairāk kā 40km jautras, interesantas, daudzviet ātras un arī bīstamas trases! Lieliski! Braucot nedaudz piesardzīgi (kā nekā 1o reizi), izdevās trasi godam pieveikt. Un, lai gan vidējais ātrums trasē pašam liekas pieklājīgs (21km/h), tas dod vietu... tālu aiz labāko braucēju puses. Joprojām nevaru saprast, kā džeki var maukt pa mežu, utt. ar vidējo ātrumu 35km/h..

Tauta 1.posms from www.velo.lv on Vimeo.

Un secinājums? Tā ir jauka izklaide, lieliska un draudzīga atmosfēra. Nobraukt šo trasi nav grūti. Grūtība ir to izdarīt ātri, nesatraumējot sevi un citus. Un tam līdzi nāk bonuss - pirms un pēc sporta var pabaudīt Latviju,  mūsu skaistās pilsētas, dabu, lauku ēdūžus, visu to, uz ko kārdina raidījums TE!

Patīkami būt mājās!