sestdiena, 2012. gada 26. maijs

mazs sīkums, bet pievērš uzmanību

Ik pa laikam arī šeit - Grenoblē - nākas uzdurties lietām, kas atgādina par kaut ko, kam pagātnē esmu sekojis, bet nebiju domājis, ka tam ir kāda saite ar šejieni. Vakardienas piemērs:

Esot pilnvērtīgs laboratorijas iemītnieks, pievienojos arī viņu futbola komandai (basketbolu, diemžēl, nespēlē). Tad nu vakardien spēlējām vēl vienu turnīra spēli universitātes futbola laukumos (UFR APS). Laukums ar mākslīgo zālienu, pusdienlaiks, saule karsē nenormāli, tāpēc puslaika pārtraukumā visi skrien pie ūdens dzertuves vietas un atvēsinās. 

Foto no piemiņas lapas

Un tad es ieraudzīju piemiņās plāksni sportistam - bobslejistam Emmanuel Hostache, bijušajam UJF studentam, olimpisko spēļu bronzas medaļniekam un arī pasaules čempionam. Pēc vārda īsti neatpazinu, bet atceros labo franču pilotu Bruno Minžonu (Bruno Mingeon), kas bija līdzīga stila kā Sandis Prūsis, tomēr vēl filigrānāks braucējs. Un atceros, kā olimpiskajās spēlēs Nagano viņš kopā ar Britiem dalīja bronzu. Un tad nu re - no šejienes nācis, te trennējies viņa stūmējs, kārtīgs atlētists, kas grūdis lodi un lidinājis veseri.

Diemžēl jau devies tajā saulē, zaudējot cīņā ar vēzi tikai 31 gada vecumā. 

C'est la vie.

sestdiena, 2012. gada 12. maijs

..daros..

Nedēļas nogale klāt. Tomēr darbi ir visapkārt. Vismaz Baiba paspēja uzrakstīt par pagājušās nedēļas pastaigu kalnos - palasiet! Tas par kāpienu uz Grand Som.

Un visam pa virsu vēl izlases zaudējums šī rīta spēlē. Eh. Nu tad ar cerību uz nākošajām. Lai sanāk aktīvāk! Un man tāpat - pa darbiem!

Neesmu par Jums aizmirsis, bet laiks ir par maz.. Bet gan jau, ticiet! ;)

P.S. Man jāuzraksta Maģistra darbs līdz ~ pirmajai Jūnija nedēļai. Papildus tam jāiegūst kaut kas par ko darbu rakstīt. Un vēl jāuzraksta reports vienam lekciju kursam. Un vēl mazāki darbiņi. Tāpēc- lūgtum - neturiet ļaunu prātu.

otrdiena, 2012. gada 1. maijs

SHOT!

Re ka uzdūros darbīgiem jauniešu projektam - SHOT! - podkāstam par manu skolu. Rīgas 64. vidusskolu. Biku uzmetu aci, interesanti. Lūk Jums saite uz pēdējo epizodi.



Apbrīnojami, cik ļoti skolas dzīve seko modernajām tendencēm. Lai jauniešiem veicas. Ceru, ka atcerēšos vēl kādu reizi uzmest aci. Citādi pagaidām tik uz nostaļģiju pavelk..